Himmet vermeyince hayatımı kararttılar

Türkiye'deki dev projelere imza atarken FETÖ'nün MİT imam yardımcısı Sesli tarafından kıskaca alınan işadamı Kalelioğlu "Güney Afrika'daki okullarına 14 bin dolar yardım yapmamı istediler. Kabul etmeyince hayatımı kararttılar" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Eylül 2016 08:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Himmet vermeyince hayatımı kararttılar

Devrim TOSNOĞLU

Bünyesinde 5 bin işçi çalıştıran, yurt içi ve yurt dışında milyon dolarlık yatırım yapan Asım Kalelioğlu'nun firması USAŞ'ın başına gelmeyen kalmadı. Hakkında yapılan "Vergi kaçırıyor, PKK'ya yardım ediyor" gibi asılsız ihbarlarla jandarma bastığı şirketin sahibi Kalelioğlu'nun fotoğrafı yüzü bantlanarak servis edilince USAŞ iş yapamaz hale getirildi. Son vurucu darbe ise FETÖ soruşturmasından aranan Avukat U.Ç'nin başlattığı hacizle geldi. Kalelioğlu o kara günleri ve kaybolan itibarını AKŞAM'a anlattı.

14 BİN DOLAR VERMEYİNCE...

Cemaatin önde gelen isimlerinden olan Hazım Sesli ile aram işten dolayı iyiydi. Sesli, yanıma cemaatin imamı olarak tanıttığı Cemalettin Baştuğ ile geldiğinde, Güney Afrika'daki bir okul için 14 bin dolar bağış istedi. Parayı vermeyince başıma gelmeyen kalmadı. Birçok bankadan teminat mektubu almıştık. Hemen Bank Asya haciz işlemleri başlattı. Yetmedi diğer bankalar üzerinde de baskı kurdu. Şirketim çalışamaz hale gelince 5 bin kişi işsiz kaldı.

Uşakspor'u ele geçireceklerdi

Yaklaşık 10 sene Uşakspor'un başkanlığını yaptığını belirten Kalelioğlu, "Vali beye başkanlığı bırakacağımı söylediğimde "Birkaç iş adamı göndereceğini onları yönetime al' dedi. Yaklaşık 40 kişi geldi. Gelen kişiler arasında Hazım Sesli, Ali Yıldırım ve Mustafa Gündüz de vardı. Seçim yapıldı, kimse başkanlığı istemedi. Bana biz finans kısmına bakarız sen başkan ol dediler. Hazım Sesli ikinci başkan oldu. Valinin gönderdiği kişiler şimdi ya tutuklu ya da firarda" dedi.

Beni ilk MiT uyardı

FETÖ tarafından kıskaca alınan işadamı Kalelioğlu, Gülen cemaati hakkında ilk uyarının bir MİT'ci tarafından geldiğini belirterek "1998'de MİT Uşak Başkan Yardımcısı Ergun bana, bunlar ile uğraşma sakın bulaşma diye uyarmıştı" dedi.

Siyasete de yön veriyordu

"Hazım Sesli siyasete de yön veriyordu" diyen Kalelioğlu, "2009'da MHP Belediye Başkan adayı Ali Erdoğan'ı desteklediler, kazandı. 2015'te ise CHP'den 2. sıra adayı oldu. Ancak seçilemedi" dedi. FETÖ'den tutulanan eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz de Kalelioğlu'un restoranına 500 bin lira haraçla zorla içki ruhsatı vermeye çalışmış.

İtibarımı geri istiyorum

FETÖ'nün bir menfaat örgüt, paranın etrafında doluşmuş insanlar olduğunu söyleyen Kalelioğlu "Bu yapı çok komplike çalışan örgütlü bir yapıdır. Uşak'ın önde gelen cemaatçilerine bakarsanız bu kadar büyük bir sermayeye çok kısa bir zamanda hükmetmeleri bunların tamamen çıkar odaklı çalıştıklarına bir delildir" dedi. Kalelioğlu tek amacının cemaat tarafından elinden alınan itibarının geri verilmesi ve işadamı olarak Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber