Belediye eski Başkanı zimmetten yargılanacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ISPARTA'nın MHP'li eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve 8 çalışma arkadaşı, ?zimmete para geçirmek, görevi kötüye kullanmak ve sahte evrak düzenlemek' suçlarından ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Müfettişlerin hazırladığı inceleme raporunda, MHP'li Günaydın ve arkadaşlarının, 2004 yılında yardıma muhtaç kişilere dağıtılması gereken 9 bin 200 YTL'yi zimmetine geçirdikleri ileri sürüldü.

1999- 2004 yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ile 8 çalışma arkadaşı hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri sonuçlandı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı raporları dikkate alarak, MHP'li Günaydın ve arkadaşları hakkında ?nitelikli zimmet, sahte resmi evrak tanzimi, kamu kurumunu dolandırmak ve görevin kötüye kullanılması' suçlarından Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Günaydın ile birlikte başkanlığı dönemindeki Hesap İşleri Müdür Vekili Resul Göçer, Mutemet Osman Seyhan, Gelir Müdürü Gürcan Naraltın, Yazı İşleri Müdürü Recep Uğurlu, Mezarlıklar Müdürvekili Veli Hikmet Toraman, İnşaat Mühendisi Salih Gök, Muhasebe Müdür Vekili Bayram Ali Çelebi ve Gelir Müdürlüğü çalışanlarından Altan Uğurlu da mahkemede yargılanacak. İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, müfettiş raporlarında belirlenen suçlarla ilgili yeterli delil bulunduğunu belirterek, Günaydın ve arkadaşlarının cezalandırılmasını istedi.

YARDIM PARALARI CEBE

Müfettiş raporlarıyla ortaya çıkan ve savcının iddianamesine de yer alan belirlemelere göre, MHP'li Günaydın ve arkadaşlarının 2004 yılında yardıma muhtaç kişilere dağıtılması gereken 9 bin 200 YTL'yi zimmetlerine geçirdikleri kaydedildi. Isparta Belediyesi tarafından muhtaç kişiler için yapılan yardımların fişlerindeki imzaların sahte olduğu belirlendi. 19 Ocak 2004 tarihli 10 ödeme fişinde yardım edildiği belirtilen isimlerin altındaki imzaların bu kişilere ait olmadığı saptandı.

DÖŞENMEYEN PARKEYE PARA

Isparta Belediyesi'nce, ikisi 7 bin 80'er YTL'lik, biri 7 bin 221 YTL olmak üzere 3 ayrı kilit parke ve kaldırım işi ihalesi sonuçlandırıldı. Ali İhsan Arı adına toplam 21 bin 381 YTL ödendi. Ancak, parke döşeme ve kaldırım işinin yapılmadığı belirlendi.

BELEDİYE PARASIYLA SEÇİM YATIRIMI

Ayrıca, MHP'li Günaydın'ın belediyenin parasıyla seçim yatırımı yaptığı da ortaya çıktı. 27 Mayıs 2003 tarihinde Ar-Ge Ltd. Şti. ile Isparta Belediyesi arasında imzalanan sözleşmede, iş şöyle tanımlandı:

?Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın imajının, gelecek seçimler için bilgi ve veri tabanı oluşturulmasını sağlamak amacıyla üçer aylık geniş kapsamlı, her ay dar kapsamlı olmak üzere düzenli olarak kamuoyu araştırmalarının yapılması, yorumlanması ve rapor halinde sunulması.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber