Koridorda hasta tedavisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde yer sıkıntısı nedeniyle servise yatırılamayan bazı hastalar koridorlarda sedye üzerinde tedavi görüyor.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk, serviste yeterli sayıda boş yatak olmayınca zorunlu olarak koridoru servis gibi kullandıklarını söyledi. Beyin Cerrahi Servisinin hasta sayısının fazla olduğunu belirten Cantürk, şunları kaydetti:

?Servisin yatak kapasitesi yetersiz. Serviste 32 yatak var. Bu kapasiteyi iki katına çıkartmak istiyoruz. Ancak 2 milyon dolar harcayarak yaptırdığımız Yoğun Bakım Ünitesini hemşire yetersizliği nedeniyle açamıyoruz. Bu yüzden hastaları mecburen servise nakletmek zorunda kalıyoruz. Beyin Cerrahi Servisinde de yatak olmayınca koridoru servis gibi kullanıyoruz. Bu durumdan biz de memnun değiliz.?

Sorunun personel ve yeterli yatak olmamasından kaynaklandığını bildiren Cantürk, ?Servis hemşireleri kapasitelerinin üzerinde çalışıyorlar. Bu durumdan hastalar, hekimler ve hasta yakınları da memnun değil. Ancak koridorda da olsa bakmak zorundayız, Başka çaremiz yok? diye konuştu.

Hastaların koridorda sedye üzerindeki tedavilerinin uzun süreli olmadığını sözlerine ekleyen Cantürk, serviste yer boşalınca hastaları durumuna göre yatırdıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber