Arınç Çankaya adaylığına açıklık getirdi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis Başkanı Bülent Arınç, 16 Nisan 2007'de cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağını açıklayacağını söyledi.

Arınç, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, "mevcut Meclis'in cumhurbaşkanı seçemeyeceği" yönündeki iddialarına ilişkin bir soruya karşılık, bu konuda hukuki bir inceleme yaptırmadığını bildirdi.

Meclis'in toplantı yeter sayısı ile karar alma sayısının Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'nde anlatıldığını ifade eden Arınç, önceki cumhurbaşkanı seçimlerinde de bu yolun izlendiğini kaydetti.

Anayasa'nın 96. maddesinin toplantı yeter sayısını 184 olarak gördüğünü dile getiren Arınç, Anayasa'nın 102. maddesinin ise cumhurbaşkanı seçiminin nasıl olacağını gösterdiğini belirtti. Bunun için ilk iki turda 367 sayısının, üçüncü ve dördüncü turda da salt çoğunluk olan 267 sayısının arandığını ifade etti.

Arınç, bu çerçevede, bir hukuk adamı olan Sabih Kanadoğlu'nun açıklamalarına çok şaşırdığını söyledi. Bülent Arınç, cumhurbaşkanı adayının eşinin başörtülü olmasına yönelik itirazlardan vazgeçildiğini, şimdi ise Kanadoğlu'nun iddialarının ortaya sürüldüğünü kaydetti.

Arınç, bir soru üzerine, Meclis'te herkesin veya 110 milletvekili imzasıyla dışardan da birinin cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini, kendisinin ise bu konudaki düşüncesi 16 Nisan 2007'de açıklayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber