Bakan hesap sorarım dedi ama öğrenciler üzerinden icra takibi sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 13:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ?hesabını sorarım? diye tepki gösterdiği öğrenciler üzerinden icra takibi olaylarının devam ettiği ortaya çıktı.

Eğitim İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçen aylarda ortaya çıkan ve kamuoyunun tepkisine neden olan icra dairelerinin, adreslerini tespit edemedikleri borçlulara, öğrenciler üzerinden ulaşma yöntemini halen kullanıldığı bildirildi. Son olarak 11 Aralık 2006 tarihinde Adana 10. İcra Müdürlüğü'nce Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, borçlunun bulunması amacıyla bir öğrencinin okulunun tespiti istendi.

İLÇE DE OKULLARA ?ARAŞTIRIN? DEDİ

İcra Müdürlüğü'nün yazısı üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de şube müdürü Mehmet Zeren imzasıyla 14 Aralık 2006 tarihinde ilçedeki tüm okullara resmi bir yazı gönderdi. Yazıda, öğrenciye ilişkin araştırma yapılarak kendilerine bildirilmesi istendi.

Öğrenci üzerinden icra takibi ilişkin son olay Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, bu tür olayların ilk ortaya çıktığı zamandaki tepkisinin dikkate alınmadığını gösterdi. Öğrenciler üzerinden icra takibinin yapıldığına ilişkin haberler üzerine, icra müdürlüklerine ve okul yöneticilerini ?Birileri işini yapacaksa benim öğrencilerim üzerinden yapmasın. Okul yöneticileri kimlik bilgisi verirse suç işler. Hesabını sorarım? şeklinde uyarmıştı.

ADIBELLİ: BU AYIP ARTIK DURDURULSUN

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, bu uygulamaların öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, ?Bu uygulama öğrencilerin kişilik haklarını hiçe saymaktadır. Çocuk sözleşmesi de dikkate alınarak; bu tür uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Bakan Çelik, bu ayıbı artık durdurmalıdır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber