Sözleşmelilerin sendika üyeliği için yasal hazırlık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, "Devlet Memurları Kanunu kapsamında 'sözleşmeli personel' olarak istihdam edilenlerin sendikaya üye olabilmeleri için yasal hazırlık yapıldığını" söylediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Başesgioğlu başkanlığında memur sendikaları konfederasyonlarının temsilcileri ile yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında memur sendikaları konfederasyonlarının genel başkanları, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlük tarihinin 6 ay ertelenmesini yeterli bulmadıklarını ifade ettiler.

Bu sürenin, yasanın detaylı bir biçimde ele alınması için yeterli olmadığı görüşünü savunan konfederasyon genel başkanları, erteleme süresinin toplumsal uzlaşma sağlanacak şekilde yeniden ele alınmasını istediler.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun da ele alındığı toplantıda, konfederasyon genel başkanları, yasanın grev ve toplu sözleşme hakkını kapsayacak şekilde yeniden ele alınmasını talep ettiler.

Taraflar, bu konuda bakanlık ve 4 memur konfederasyonunun temsilcilerinin yer alacağı bir komisyon kurulması konusunda görüş birliğine vardı.

Toplantıda, Devlet Memurları Kanunu kapsamında "sözleşmeli personel" olarak istihdam edilenlerin sendikaya üye olabilmeleri konusu da gündeme geldi. Bakan Başesgioğlu'nun, bu konuda yasal düzenleme hazırlıklarının yapıldığını söylediği öğrenildi.

Memur sendikaları konfederasyonları genel başkanları, toplantıda ILO kriterlerinin Türkiye'de yeterince uygulanmamasından yakınırken, taraflar bu konuda, ILO Genel Kurulu öncesinde biraraya gelerek şikayet konularının değerlendirilmesi yönünde görüş belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber