?Escobar' polis şefine 12 yıl

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Aralık 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adı ?Escobar'a çıkan eski polis şefi Bülent Uzun, 12 yıl hapis cezası aldı. Bülent Uzun avukat Fevzi Aker'e içinde kurşun bulunan mektup gönderip 200 bin dolar istemişti

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken bir çok önemli operasyonda görev alan komiser Bülent Uzun (29), 2002 yılında Karşıyakalı avukat Fevzi Aker'i telefon ve mektupla tehdit ederek 200 bin dolar istedi. Avukat Aker'e içinde kurşun bulunan mektup gönderen genç komiser ?200 bin doları bankaya yatır, aksi taktirde başına bir kurşun sıkılabilir. Senin kurşunun özel' yazılı notla tehdit etti.

KOLOMBİYALI ünlü mafya babası Pablo Escobar'a özenen polis şefi Bülent Uzun, bu tutumundan dolayı yargılanıp sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezası kesinleştikten sonra mesleğinden uzaklaştırılan Bülent Uzun, bu kez tutuklu bulunduğu Foça Yarı Açık Cezaevi'nden firar etti. 20 Kasım 2003'de tahliyesine sekiz ay kala bayram izni alarak Malatya'ya giden polis şefi Bülent Uzun bir daha geri dönmedi.

ARKADAŞININ arabasını ve parasını gasp eden ve bir eve hırsızlık amacıyla giren Uzun firarından bir ay sonra Yunanistan'a kaçmak isterken İpsala Sınır Kapısı'nda yakalandı. Bir yandan askeri mahkemenin yargıladığı polis şefi, bir yandan da gasp ve hırsızlık suçundan yargılanmaya başlandı. 2. Ağır Ceza'da dün son duruşmaya çıkan Uzun, gasptan 10 yıl ceza alırken, hırsızlıktan da iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber