Astsubay, doktor ve avukatları, internette çırılçıplak soydurup görüntülerini çektiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, kurdukları internet sitesine kadınları kullanarak üye yaptıkları aralarında astsubay, doktor ve avukatların da bulunduğu erkeklerin çıplak görüntülerini web kamerasıyla çekerek daha sonra şantaj yaptıkları ileri sürülen 2'si kadın 3 kişi yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne başvuran adı açıklanmayan bir avukat, internette üye olduğu sitede "sohbet" ettiği bir kadının kendisine "web" kamerası aracılığıyla karşılıklı soyunmayı teklif ettiğini, kadınla birlikte karşılıklı soyunduklarını, daha sonra kendisini arayan bir erkeğin çıplak görüntülerini internet ortamında yayınlamakla tehdit ederek para istediğini söyledi.

Söz konusu internet sitesini takibe alan polis ekipleri, internet sitesinin yöneticisinin "IP" numarasını tespit etti. Yapılan teknik takip ve bilişim araştırması sonucu, site yöneticisinin B.P. olduğu belirlendi. Bunun üzerine operasyona başlayan organize ekipleri, internet sitesi yöneticisi B.P. (32) ile erkeklerle "sohbet" ettikleri öne sürülen hemşire E.E. (22) ve huzurevi personeli A.Ö'yü (29) yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılarla birlikte şikayetçilerin görüntülerinin bulunduğu CD'ler, 2 dizüstü bilgisayar, dijital kayıt cihazları, görüntüleri kaydetmede kullanılan bilgisayar parçaları, çok sayıda sahte 100'lük dolar, 30 uyuşturucu hap ve 1 peruk ele geçirildi.

Şebeke lideri B.P'nin icra memurluğu yaparken istifa ettiği ve kurduğu internet sitesi aracılığıyla gözaltına alınan 2 kadını kullanarak, internette sohbet edilen erkeklerin "web" kamerasıyla çıplak görüntülerini çektiği, daha sonra bu görüntülerle şantaj yaptığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, ele geçirilen pornografik içerikli CD'lerdeki müştekiler arasında doktor ve avukatların da bulunduğunu bildirdi.

Zanlıların, yapılan sorgulamalarında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Adliyesi'ne gönderilen zanlılardan hemşire A.Ö'yü savcılık serbest bıraktı.

Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen E.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, B.P. ise tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber