Tren kazasında mahsur kalan bin yolcu Ankara'ya gönderildi

Haber Giriş : 04 Ocak 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'deki tren kazası nedeniyle demir yolunun kapanması sonucu mahsur kalan yaklaşık bin yolcu otobüslerle Ankara'ya gönderildi. Ulaşıma kapanan demir yolunda devrilen vagonların kaldırılarak, yolun açılmasına çalışıldığı bildirildi.

Ankara'dan Kayseri'ye sunta taşıyan yük treninin 3 vagonu İzzettin köyü yakınlarında raydan çıkarak devrildi. İki vagonun ağır hasar gördüğü kazada, vagonlarda yüklü suntalar etrafa yayılırken, yol ulaşıma kapandı.

Kazanın ardından Ankara'dan teknik heyet ile acil kurtarma ekibi 150 tonluk bir vinçle kaza yerine geldi. Ekip, devrilen vagonların kaldırılması için çalışmalara başladı.

Bu arada, kaza sonrasında yolun kapanması nedeniyle Malatya'dan Ankara'ya giderken Çerikli beldesinde bekletilen 9 Eylül Ekspresi'ndeki 260 yolcu ile Yozgat'a bağlı Yerköy ilçesinde bekletilen ve İstanbul'a giden Doğu Ekspresi ile Güney Ekspresi'ndeki yaklaşık 740 yolcu otobüslerle Ankara'ya sevk edildi. İstanbul'a gidecek yolcular Ankara'dan başka bir trenle İstanbul'a gönderilecek.

Çerikli beldesinde bekletilen yolcuların otobüslerle Ankara'ya sevk edilmesi sırasında bazı yolcular, kaza nedeniyle trenin sabah saatlerinde durdurulduğunu, hiç kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini söylediler. Çağrılan otobüslerin yetersiz olduğunu öne süren bir yolcu görevlilerle tartıştı. Jandarma ekipleri, kavganın büyümesini engelledi.

Daha sonra, yolcular otobüslerle Ankara'ya sevk edildi.

?YOLUN BOZULMASI NEDENİYLE ÇALIŞMALAR UZUN SÜREBİLİR?

TCDD Ankara 2. Bölge Müdürü Mustafa Babal, yaptığı açıklamada, sabah saatlerindeki kazanın ardından Ankara acil kurtarma ekibinden bir grubun 150 tonluk bir vinçle olay yerine intikal ettiğini ve derhal kurtarma çalışmalarına başlandığını anlattı.

Kazanın nedeninin teknik ekibin vereceği rapora göre belirleneceğini bildiren Babal, şöyle konuştu:

?Kazanın meydana geldiği saatten itibaren çevredeki kurtarma ekipleri olay yerine intikal ettirildi. Bu arada Ankara'dan da bir teknik heyet ile acil kurtarma ekibi bir vinçle yola çıktı. Olay yerine en kısa sürede ulaşıldı. Vagonların kaldırılması çalışmaları yoğun biçimde sürüyor. Yolun bozulması nedeniyle çalışmalar uzun sürebilir. Kapanan yolun saat 17.00'de açılmasını hedefliyoruz.Ankara'dan giden ekip ve çevre istasyonlardaki ekipler, yoğun biçimde yolun açılması ve vagonların kaldırılması için çalışıyor.?

Çerikli ve Yerköy'de bekletilen trenlerdeki yolcuların da en kısa sürede otobüslerle Ankara'ya taşındığını ifade eden Babal, ?Ankara Garı'nda, İstanbul'a gidecek olan Güney Ekspresi'ne ilave vagon taktık. Yolcularımız İstanbul'a gönderilecek. Yolumuz tamamen ulaşıma kapalı, yollarda bekleyen yolcu trenimiz yok? dedi.

Ankara'dan Kayseri'ye gitmekte olan 23782 sefer sayılı yük treninin 3 vagonunun Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyü ile Kırıkkale'nin Yağlı beldesi arasında, saat 06.30 civarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu demir yolu ulaşıma kapanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber