Vekillere makam aracı talebi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Milletvekili Öğüt hem seçmenle konuşup hem araç kullanan vekillerin risk altında olduğunu belirterek özelleştirmeyle açığa çıkan araç ve şoförlerin vekillere tahsisini istedi

CHP'li Nezir Büyükcengiz'in ölümü milletvekillerine makam aracı ve şoför tahsisini yeniden gündeme taşıdı. Bir süre önce kaza geçirerek aylarca omuzluk askısıyla dolaşan CHP Ardahan Milletvekili Esnar Öğüt, Büyükcengiz'in ölümünün ardından şoför ve araba isteğini tekrarladı. Öğüt vekillerin hem cep telefonuyla seçmenle görüşüp iş takibi yaptığı, hem de araba kullanmak zorunda kaldığı için büyük risk altına girdiğini söyledi.

Milletvekillerine özelleştirmeden açığa çıkan şoför ve makam arabalarının tahsis edilmesi önerisini getiren Öğüt ?Meclis Başkanı Sayın Bülent Arınç bu durumu göz önünde bulundurarak milletvekillerine araba ve şoför tahsisi yapmalı' dedi.

Ardahan'da geçirdiği kazada aracıyla dört takla atan ve bir kaç kırıkla ucuz kurtulan Ensar Öğüt milletvekillerinin can güvenliği için bunun gerekli olduğunu vurguladı.

Öğüt, şöyle konuştu: ?Özelleştirmeden açığa çıkan birçok şoför var. Bunlar maaş alıp oturuyorlar. Yine özelleştirmeden dolayı açığa çıkan ve çürümeye terk edilmiş yüzlerce araba var. Bunlar milletvekillerine tahsis edilebilir. Hem de hiçbir bir para gerekmeden. Ayrıca tasarruf da sağlanmış olur. Çoğu kez arabayı kendimiz kullanıyoruz, bir yandan da seçmenin istekleriyle uğraşıyoruz. Bir hastane işi için 4-5 yeri aramak gerekiyor. Meclis Başkanı'yla görüşerek bunu gündeme getireceğim. Bütçeden ekstra paraya da gerek yok. Tadilat ve tamiratlara o kadar para veriliyor. Milletvekillerinin can güvenliği konusunu da önemsemek gerekli.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber