3 firari FETÖ'cüye 'darbe'den yakalama

Medyada, darbeye zemin hazırlamaya yönelik paylaşımlar yapan Emrullah Uslu, Osman Özsoy ve Tuncay Opçin için yakalama kararı çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Ekim 2016 06:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
3 firari FETÖ'cüye 'darbe'den yakalama
NAZİF KARAMAN

Darbegirişimi öncesinde görsel ve sosyal medya aracılığı ile darbenin gerçekleşeceği ve cuntacılara karşı konulmaması gerektiği yönünde telkinlerde bulundukları belirlenen firari FETÖ mensupları Emrullah Uslu, Tuncay Opçin ve Osman Özsoy hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Darbe soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, FETÖ ile iltisaklı oldukları bilinen ve birçok suçtan kayıtları bulunan Emrullah Uslu, Tuncay Opçin ve Osman Özsoy'un darbe öncesi darbeye zemin hazırlayıcı paylaşımlar yaptıkları, darbe gecesi ise toplumun karşı koymamasını telkin ederek hükümetin darbe ile düşürülmesini kanıksatma yönünde algı oluşturma faaliyetinde bulundukları tespitinde bulundu.

DARBE İÇİN TARİH BİLE VERDİ

Tespitlere göre; Emrullah Uslu'nun temmuzda darbe yapılacağına ilişkin tweetler attığı, hatta Türkiye'ye dönüşü ile ilgili darbe girişimi sonrasına denk gelen tarih verdiği, Osman Özsoy'un televizyonda darbenin yolda olduğu imasında bulunup "Keşke albay olsaydım, bütün darbeler cuma günü oluyor" diye mesaj verdiği, Tuncay Opçin'in ise darbe girişiminden hemen önce "Yatakta basacaklar, şafakta asacaklar" şeklinde tweet attığı kaydedildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden gelen talebi değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı da, 3 firari şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber