Bakan Albayrak: 10 yıl içinde 50 bin mW yatırım yapılacak

Enerjisa'nın Adana'da kurduğu çağrı merkezinin açılışını yapan Enerji Bakanı Albayrak, kurulu gücü büyütmek için 10 yılda 50 bin mW yatırım yapılacağını söyledi. Bakan Albayrak, "Talimat vermekle kalmayıp talimatın hayata geçmesiyle ilgili takip süreci başlatacağız" diye konuştu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2016 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2002'de 30 bin mW olan kurucu gücün 80 bin mW'a ulaştığını belirterek, "Her yıl yüzde 4,5-5 büyüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl 50 bin mW yatırım yapılacak. İletim altyapı yatırımı da yapılmalı. Hem pedal dönecek hem çalışmaya devam. Talimat verdik. Talimat vermekle kalmayıp talimatın hayata geçmesiyle ilgili takip süreci başlatacağız" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Enerjisa'nın 20 milyon müşterisine hizmet verecek, 300 kişiye istihdam sağlayan çağrı merkezinin açılışında konuştu.

10 YILDA 50 BİN MW

Bakan Albayrak, 2002'de 30 bin olan mW olan kurucu güçten, 80 mW'a ulaşılacağını belirterek, "Her yıl yüzde 4,5-5 büyüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl 50 bin mW yatırım yapılacak. İletim altyapı yatırımı da yapılmalı. Önümüzdeki beş yıl dediğimiz bu yatırımların hayata geçtirilmesiyle ilgili bütçeleri takvimleri ortaya koyduk. Talimat verdik. Vermekle olmuyor. Bakan ya da siyasetteki biri talimat veriyor. Konuşuyor televizyondan. Ben şimdi hayal ediyorum 'Bürokrat gülmeye başlıyor biz bildiğimizi okuyoruz' diye. Talimat vermekle kalmayıp talimatın hayata geçmesiyle ilgili takip süreci başlatacağız. Sektör özelleşti herkes bildiği gibi yapsın yok öyle iş" değerlendirmesinde bulundu.

YERLİ ÜRETİM ŞARTI

Albayrak, yerli kömür ve güneşte iki önemli ihale olacağını belirterek, Çayırhan'da Ankara bölgesinin elektrik ihtiyacının üçte birini karşılayacak bir enerji yatırımına imza atılacağını söyledi. İlk güneş ihalesinin bu yılsonunda yapılacağını ifade eden Albayrak, "Bugün itibarıyla ortaya konulan teşvik ve stratejik yatırım planlamasıyla önemli bir şart koyacağız. Yerli üretim ve Ar-Ge şartı. Son modüle kadar tümünün Türkiye'de üretileceği bir sistem kuracağız. Alalım, yurtdışında üretelim, getirelim olmaz. Zımba gibi mühendisimiz var" dedi.

Halk demokrasi tarihini tekrar yazdı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ise, son tüketicinin memnuniyetinin siyasetçinin aldığı notun derecesini belirlediğini ifade etti. Çelik, "20 saniye içerisinde vatandaşa cevap verilmesi cevabın kalitesinin ölçülmesi demek halk odaklı bir siyasetin en önemli örneklerinden birini teşkil edecek" diye konuştu. Çelik, halkın demokrasi tarihini yeniden yazdığını belirterek, "Demokrasi dersi öğrenmek isteyen Kazan'daki çiftçiden öğrensin. Avrupa basınındaki kara propaganda yerle bir oldu" dedi.

45 saniyenin altında bağlanma

AYEDAŞ, Başkent ve Toroslar elektrik dağıtım bölgelerinde 14 ilde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Enerjisa'nın yeni açtığı çağrı merkeziyle, çağrı cevaplama oranının yüzde 95'e çıkarılması, müşteri temsilcisine bağlanma süresini ise 45 saniyenin altına düşürülmesi hedefleniyor. Şirketin hayata geçirdiği mobil uygulamasıyla, müşteriler planlı kesintiler hakkında detaylı bilgi alabiliyor.

'iş-aş döngüsü'yle 30 bin kişiye istihdam

Mayıs ayında 21 dağıtım bölgesi temsilcileriyle paylaşımlarda bulunulduğunu hatırlatan Albayrak, "Siz dakikalarca telefonun bir ucunda insanımızı bekletiyorsanız müşteri memnuniyetinden bahsetmek mümkün değil" dedi. Albayrak, bu çağrı merkezlerinde kısa vadede 7 bin civarında kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Dolaylı olarak da 25-30 bin kişilik bir 'iş-aş döngüsü' olacağını belirten Albayrak, yılsonuna kadar 9 çağrı merkezinin daha açılacağını söyledi.

Enerjisa'nın halka arzı yakın

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen de, halka arza hazırlandıklarını belirterek, "Türkiye'ye çok büyük bir yabancı sermaye getirecek önemli bir adım. 2017-2018 döneminde gerçekleştirmiş olacağız. Finans sektörü halka arzları dışında Türkiye tarihinin en önemli halka arzlarından biri olacak" değerlendirmesini yaptı.

1.8 milyar liralık yatırım

Göçmen, 2016-2020 yılları arasında Toroslar bölgesine 1.8 milyar liralık dağıtım yatırımı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Suriyeli çocuklardan: 'Ölürüm Türkiyem'

Bakan Albayrak, Gaziantep'teki Nizip Konteyner Kent'i ziyaret ederek Suriyelilerle de buluştu. Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıfa giden ve burada 'Ölürüm Türkiyem' türküsüyle karşılanan Albayrak, çocuklara 'hepinizin gözlerinden öperim' diye karşılık verdi. Ardından başka bir sınıfa giden Albayrak, burada çocuklardan 'Biz kısık sesleriz' şiirini dinledi. Çocuklar ile tek tek tokalaşan ve onlara çeşitli hediyeler veren Albayrak, yetkililerden konteyner kentteki eğitim hakkında bilgi aldı.

'Tasması kimin elinde' belli

olmayana gülüp geçeceğiz

ENERJİ Bakanı Albayrak, şöyle konuştu: "15 Temmuz'un 3-4 yıldır Türkiye üzerine ortaya oynanan oyunların ortaya çıktığı resmin daha çok okunup algılandığı bir dönem olduğunu söyledi. Albayrak, "Tüm bu mücadeleyi en ön safta ortaya koyan Cumhurbaşkanımızın, sadece onun liderliğinde yaşananlara bakıldığında, kim bu millete hizmetkar olup çalışıyorsa birileri tarafından hep karalama operasyonuna tabi tutuluyor. Bugünden sonra ipi tasması kimin elinde olduğu belli olmayan birileri tarafından yapılan tüm yıpratma kampanyalarına gülüp geçeceğiz."

'o altın nesil' hain çıktı!

Enerjisa programının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yıl açılışına da katılan Enerji Bakanı Albayrak, "Biz birileri gibi aklını kiraya vererek, birileri gibi Yaradan'dan başka birilerine secde ederek, bir istikamet ve yol kendimize çizemeyiz. Ne diyordu birileri 'Altın nesil, altın nesil'. O altın nesil, hain nesil çıktı" değerlendirmelerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber