Kale gibi okul müdürü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi Müdürü Tahsin Bozkurt'un öğrencileri ÖSS'de her yıl ilk 10'a giriyor. Sigara yasağını kaldıran ?Tahsin Baba'nın verdiği eğitim parmak ısırtıyor.

MANİSA'NIN Turgutlu İlçesi'ndeki Halil Kale Fen Lisesi'nde yapılanlar için ?mucize' kelimesi yetersiz kalıyor. Okul, devlet lisesi olmasına rağmen her yönüyle farklı ve başarısıyla herkesi kıskandırıyor. Bu okulda müdürü, öğretmeni ve öğrencisi el ele vererek kısıtlı imkánlarla harikalar yaratılıyor. Kazandığı başarılarla büyük şehirlerdeki fen liselerini geride bırakan 10 yıllık Halil Kale Fen Lisesi; klimalı, sinevizyonlu sınıfları, tertemiz yatakhaneleriyle özel okulları aratmıyor.

SÖZÜNÜ TUTUYOR

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten aldığı da dahil 39 takdirnamesi olan 29 yıllık eğitimci Okul Müdürü Tahsin Bozkurt; 2004 yılında dönemin Manisa Valisi Orhan Işın'a verdiği sözü tutup okulunu o yıl ÖSS'de Türkiye birincisi yaptı. Okulu son beş yılda hep ilk 5 içinde yer alan, öğrencileri ülke sıralamasında ilk 10'a giren Bozkurt'un yeni hedefi ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e verdiği ?Bu okuldan bir Türkiye birincisi daha çıkartmadan emekli olmam' sözünü tutabilmek... Bozkurt özel okullardan kendisine teklif yağmasına rağmen hiçbirini kabul etmiyor.

OKULDA YASAK YOK

ÖĞRENCİLERİN ?Tahsin Baba' dediği Tahsin

Bozkurt'un okulunda yasak da yok! Yemekleri öğrenciler belirliyor ve sigara içmek de serbest. Ama hiçbir öğrenci sigara içmiyor. Bozkurt, ?Sigara içmek serbest ama utanmıyorsanız dedim. O günden sonra, hiçbir öğrencim sigara içmedi' diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber