'Kırmızı çizgimiz demografik yapı'

SDE Koordinatörü Şahin, "Türkiye, ABD ve Irak'a rağmen Başika'daki üssünü korumakta kararlı. Türk askeri, DAEŞ operasyonu sanrası Musul'un demografik yapısının değiştirilmesine müsaade etmeyecek" dedi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Ekim 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kırmızı çizgimiz demografik yapı'

STRATEJİK Düşünce Enstitüsü Dış Politika Koordinatörü Doç. Mehmet Şahin Türkiye'nin Musul konusunda izlediği politikanın kesinlikle sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Musul'da operasyon yapmaya çalışanlar, her ne kadar Türkiye'yi denklemin dışında tutmaya kalksalar da her halükarda Türkiye'ye muhtaç olacaklar. İbadi'den gelen söz Washington ve Tahran'dan geliyor. Ağırlıklı olarak Washnington'dan geliyor" dedi.

KENDİMİZİ KORUYORUZ

ABD'nin, kendisinin bozduğu coğrafyada tüm yükü Türkiye'ye taşıtmak istediğine işaret eden Doç. Şahin, Türkiye'nin politikasını ve bölgede oynanmak istenen oyunu şöyle anlattı: "Türkiye, göçmen, terör ve güvenlik sorunu yaşıyor. Bölgenin yükünü taşırken kendi güvenliğini sağlamak durumunda kalacaktır. Bunu sağlamak için başkasından izin almak zorunda değil. Türkiye bu konuda kararlıdır ve kararlı olması da gerekiyor. Türkiye'nin eğittiği, Sünni milisler eğer burada yer almazlar ise Irak ve Ortadoğu'yu iyi bir gelecek beklemiyor. Türkiye, nüfus hareketlerinin olmaması, etnik temizli, mezhebi temizlik yaşanmaması için Sünni milislerin burada yer almasını doğru buluyor ve bu haklıdır."

EN BÜYÜK ENGEL TÜRKİYE

"Burada ABD ile İran, DAEŞ'le mücadele ediyorum adı altında başka siyasal projeler peşindeler. 2003'ten bu yana İran ile ABD arasındaki zımni anlaşma çerçevesinde Ortadoğu'da yeni bir siyasal dizayn yapılıyor. Türkiye, yeni sorunlar çıkmasın diye uğraşan neredeyse tek devlet ve kafalarındaki siyasal projenin önündeki en büyük engel olarak Türkiye'yi gördükleri için Türkiye'yi kendi sınırına hapsetmek istiyorlar. Kullandıkları araç da PKK."

ŞERİFE GÜZEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber