FETÖ çökertilince PKK zayıfladı

AK Partili il başkanları, PKK'nın son dönemde teşkilat üyelerini öldürmeye başlamasının, örgütün bölgedeki gücünü kaybetmesinden dolayı olduğunu söylüyor. Başkanlar, ordudaki FETÖ'cülerin temizlenmesiyle terörle mücadelenin asıl şimdi başladığını belirtiyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Ekim 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ çökertilince PKK zayıfladı
Yasemin Asan

PKK, bölgede tekrar siyaseti kendi tekeline almak için halkı ve siyasetçileri sindirme operasyonu başlattı. Son dönemde Doğu ve Güneydoğu'daki AK Parti teşkilatında görev yapanları tehdit eden örgüt, bazı yöneticileri de öldürdü. PKK bölgeden adam toplayamıyor, yapılan eylemlerine kimse katılmıyor, yapılan çağrıları karşılık bulmuyor. Bölgede zemin kaybettiğinin farkında olan PKK, siyasetçileri hedef alarak halkı sindirmeye çalışıyor. Zor şartlarda siyaset yapan AK Parti il başkanları, halk ile birlikte olduklarını ve PKK önünde kale gibi durduklarını söylüyor. AK Parti İl Başkanları, PKK'nın bölgede ne yapmak istediğini Yeni Şafak'a anlattı.

FETÖ ÇÖKERTİLİNCE PKK ZAYIFLADI

Hakkari AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, PKK'nın bölgede çukur siyaseti, bombalı terör eylemleri ve cani suikastlarla halk

nezdindeki maskelerinin düştüğünü söyleyerek, "Halk, AK Parti'ye yöneldi. FETÖ çökertildikten sonra asker içindeki hain işbirlikçileri temizlendi ve PKK ile gerçek mücadele yeni başladı. Bu son dönem operasyonları, gerek şehir gerek kırsalda yapılanlar terör örgütünü müthiş zayıflattı ve PKK, AK Partili siyasetçilere adice suikast düzenleyip kendince korku ortamı oluşturmaya başladı. Ama şunu iyi bilsinler ki, biz bu davaya kefenimizi giyerek çıktık ve biz ahiret inancı ile yüklenmiş dava insanlarıyız" dedi.

KALKINMA PROJELERİ PKK'YA ZEMİN KAYBETTİRDİ

Bingöl AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Türkiye'de tek aktör konumunda olan partinin AK Parti olduğunu ve bu durumun Güneydoğu ve Doğu için de böyle olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Kürtlerle ilgili etkin karar alan, onlarla birlikte olan tek siyasi parti AK Parti'dir. Bölgede yöneticilerimizin hedef olması gayet normal. Son dönemde hükümetin bölge için açıkladığı kalkınma projelerinin, halktan ve STK temsilcilerinden destek bulması PKK'nın zemin kaybetmesine neden oldu. Sınır dışında yapılan operasyonlar, PYD-YPG'nin güç kaybetmesine neden oldu. Bölgede siyasetçiler tehdit edilerek bu sınır dışı operasyonların bir nebzede olsa durdurulmasını isteniyor."

HALK VE SİYASETÇİLER KALE GİBİ DURUYOR

"PKK, halkı sindirmeye çalışıyor" diyen Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, "Halkın, sindirilmesiyle bölgeyi ele geçirmek istiyor. PKK'nın önünde siyasetçiler ve halk kale gibi duruyor. Örgüt burada çok zor şartlarda mücadele yürütüyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimden sonra bölgede çok büyük birlik oldu, hep birlikte terör kınandı. Demokrasi nöbetleri çok güçlüydü. AK Parti Diyarbakır Dicle ilçe başkanı Deryan Aktert, halkı arkasına alarak teröre karşı yürümüştü. O olaydan sonra tehdit aldı ve silahlı saldırıyla öldürüldü. Bu saldırıları yıldırma operasyonu olarak görüyoruz" diye konuştu.

BÖLGEDE TEKEL SİYASET İSTİYOR

Bölgede özgür demokrasinin hakim olmasını ve halkın baskı ile değil, özgür iradesi ile hareket etmesini istediklerini vurgulayan Mardin AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dindar, "Terör örgütünün bölgede yapmak istediği AK Parti teşkilatlarını sindirerek, bölgede tekrardan tekel siyasetine sahip olmak. PKK kaos yaratmaya çalışıyor. Bir bütün olarak davamız için, partimiz için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Korku imparatorluğu kurma hesabındalar

PKK'nın sindirme politikaları ile kendi hakimiyetini oluşturmaya çalıştığını söyleyen Batman AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, "Çukur siyaseti ile alan oluşturmaya çalıştı, başarılı olamadı. PKK, halkın desteğini ciddi anlamda kaybetti. Bundan dolayı da AK Parti teşkilatlarına saldırı düzenlemeye başladılar. Halktan kaybettikleri zemini tekrar kazanmak için halkı sindirmek istiyor. Son süreçte halkın desteğini kaybetmeleri örgütü kaygılandırdı. Şu anda adam toplayamıyorlar, herhangi bir eylem, programları olduğu zaman destek bulamıyor ve bunun da farkındalar. Bu cinayetlerle daha önce olduğu gibi korku hegemonyası kurma hesabı içindeler. Bölgede tek rakip olarak AK Parti'yi görüyorlar. Bölgede en fazla oy alan parti AK Parti. Bunu hazmedemediler. 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinde halkın demokrasiye sahip çıktığını gördüler. PKK güç kaybettiğinin farkına varınca bölgede cinayetler işleyerek 'Acaba halk üzerinde korku imparatorluğu kurarak istediğimizi dayatabilir miyiz" hesabı içine girdi. Onda da muvaffak olamayacaklar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber