'YPG, PKK ile halkı isyana teşvik etti'

Terör örgütünün sözde YPS il sorumlu Emrah Durmaz, yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde önemli itiraflarda bulunarak, "Örgüt halkı isyana teşvik ederken, YPG siyasi izlenim vermeye çalıştı" diye konuştu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2016 02:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'YPG, PKK ile halkı isyana teşvik etti'

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde yakalanan PKK'nın sözde sivil savunma birlikleri (YPS) il sorumlusu Emrah Durmaz savcılığa örgütle ilgili çarpıcı ifadeler verdi.

O GÜN 50 PKK'LI GELDİ

15 Mart günü meydana gelen silahlı terör saldırıları sırasında Bağlar İlçesi'nde kırsaldan gelen 50 PKK'lının bulunduğunu belirten Durmaz, "50 örgüt mensubu Kaynartepe Mahallesi'nde alan tutma eylem ve faaliyetlerinde bulundu. Olayların başlatılması talimatı üst kademeden acil olarak gelmiş. Bu nedenle bazı örgüt mensuplarına haber veremeden eylemlere başlamışlar. Bazı örgüt mensupları vatandaş gibi bölgeden çıkmış. Meydana gelen olaylarda örgüt başarısız oldu" dedi.

ÖRGÜT BAŞARISIZ OLDU

Bağlar İlçesi'nde olaylar bittikten sonra 20 gün il merkezinde kaldığını belirten Durmaz, diğer örgüt üyeleri ile bağlantısı kesilince kırsal kesime dönmek istediğini söyleyerek "50 kadar PKK'lının Kaynartepe de 'Alan tutma' eylem ve faaliyetinde bulunduğunu anlatırken şöyle dedi: "Kaynartepe'deki örgüt faaliyetlerden 'Eylül' kod isimli örgüt mensubunun sorumlu olduğunu öğrendim. Olaylarda örgüt başarısız oldu. Bunun sebebini iyi bir planlamanın olmaması olarak öz eleştiri yaptılar. Yanımda getirmiş olduğum Kalaşnikof marka silah ve 3 şarjör ile birlikte tekrar Sisi kırsalına döndüm."

KİTLESEL EYLEMLERDE GENÇLER HEDEFTE

Kırsal bölgeye gittikten sonra 'Alişer' kod adlı örgüt mensubunun kendisini yeniden Diyarbakır il merkezinde gençlerin örgütlenmesi ile görevlendirdiğini belirten Durmaz, "Bana il merkezinde irtibat kuracağım şahıslar ile gerekli eylem ve faaliyetlerde bulunmamı söyledi. Benim düşüncem gençlerin kitlesel eylemlerdeki hareket tarzı şeklindeydi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber