CHP'li vekil belgesiz konuştu: 4 bakan ByLock'çu

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti'de FETÖ'cü bakan ve milletvekilleri bulunduğuna ilişkin tartışmalara değinerek, çarpıcı iddialarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li vekil belgesiz konuştu: 4 bakan ByLock'çu

Aşağıdaki haber bugünkü Hürriyet Gazetesinde yayımlanmıştır.

Ancak haber sadece iktidar kendi içindeki Bylock'çu vekilleri koruyor algısı yaratmak için üretilmiş bir FETÖ kumpasına benzemektedir.

Zira Aytun Çıray, bana gelen bilgi notuna göre diyor. Bilgi notunu kim getirmiş, MİT raporu mudur, Emniyet raporu mudur bir açıklama yapılmamış.

Bir de Aytun Çıray, listeyi Ak Parti'den istedik, vermediler diyor. Yani önce bilgiyi üretiyor, sonra dolaşıma sokuluyor sonra olmayan bilgiyi istiyor.

Bu yöntem, FETÖ'nün 2007 yılından uyguladığı bir kapara propagandan da başka bir şeye benzememektedir.

Bir milletvekili, facebookta kim tarafından üretildiği belli olmayan bir görselde yer alan bilgiyi, bilgi notu olarak sunmamalıdır.

İşte Hürriyet Gazetesinin yaygınlaşmasına aracılık ettiği uydurulmuş Bylock haberi

Çıray, TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi olma sıfatıyla kendisine verilen bilgi notunda, "4 bakan, 58 AKP milletvekili ve belediye başkanının ByLock ve Eagle üyesi olduğu"nun belirtildiğini söyledi.

CHP'li Çıray'ın sosyal medya hesabından paylaştığı, "İkisi kesin, 4 bakan; 58 AKP mv. ve bel. bşk. ByLock ve Eagle üyesi diye bilgi geldi. Listeyi istedik. Başbakan: AKP'den kimse yok, Örtbas mı?" şeklindeki mesajı dikkat çekti. Hürriyet'e konuşan Çıray, TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komiyonu üyesi olduğu için bu konuda kendisine elden, imzasız bir bilgi notu verildiğini belirterek, "Bu bilgi notunun önemli bir kısmından, özellikle de bakanlarla ilgili kısmından eminim. Ancak kesin aydınlığa kavuşması için, TBMM'deki araştırma komisyonuna ByLock ve Eagle listelerinin gönderilmesi gerekiyor.

Biz bunun için komisyona yazılı başvuruyu yapmamızın ardından Sayın Başbakan 'AKP içinde FETÖ'cü yok' diye açıklama yapmasa, ben de böyle bir açıklama yapmayı düşünmüyordum. Başbakan'ın bu sözleri bende 'örtbas ediliyor' kuşkusu yarattı ve kamuoyuna şeffaflaştırarak açıklamaya karar verdim" dedi. Çıray sözlerini, "Amacım partiyi suçlamak ve siyasi çıkar elde etmek değil. Terör örgütünün ortaya çıkmasının engellenmesine yönelik bir tavır. Bilgi notunda isimler de var. Ancak şaibenin ortaya çıkmasının tek yolu TBMM'de çalışan komisyona bilgi vermek" şeklinde sürdürdü.

Rifat BAŞARAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber