Türkiye, kamu kampları sayısında Rusya'yı bile katladı

Haber Giriş : 24 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm şirketleri, sayıları 400'ü aşan yaklaşık 120 bin yatak kapasiteli kamu dinlenme tesislerinin yeni sezonda da Türkiye için yük olmaya devam edeceğini iddia ediyor.

Baracuda Tour Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, sözkonusu tesislerin ekonomiye kazandırılması için 'acil' olarak elden çıkarılması gerektiğini belirtiyor. Polatoğlu sayıları 400'ü aşan tesislerin benzerlerinin ancak eski Doğu Blok'u ülkelerinde görüldüğünü ifade ederek "Türkiye'mizin en güzel tatil beldelerini kaplayan bu kamu kamplarında gecelemenin bedeli sadece 8-10 milyon lira.

Rusya'dan beteriz
Bu fiyatın içinde konaklama ve 3 öğün yemek servisi bulunuyor. Bu tesislerden faydalanan kişilerin çoğunluğunu ise üst düzey yöneticiler oluşturuyor. Vatandaşın vergileriyle tatil yapıyorlar" diye konuştu. Cem Polatoğlu, Türkiye'nin bu sistemi örnek aldığı 250 milyonluk Rusya'daki Dacha'ların, yani kamu kamplarının sayısının Türkiye'nin ancak 4'de biri kadar olduğunu vurguluyor.

Lion Tour Genel Müdürü Ümit Yiğit de yaptıkları hesaplara göre bu tesislerin toplam değerinin 12 milyar doları geçtiğini kaydediyor. Yiğit bu tesislerin öncelikle uluslararası otel zincirlerine satılması gerektiğini savunuyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber