Sahte peygamberin eşi için 'kamu görevinden çıkarma' teklifi...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 10:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

-Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, Kütahya'da kendisini 'peygamber' ilan eden Hatice Kübra Benlioglu'nun ögretim üyesi esi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioglu'na iliskin idari sorusturmayi tamamlayarak, dosyayi YÖK'e gönderdi.

-Sorusturma sonucunda Osman Nuri Benlioglu'nun üniversite ögretim üyeligi mesleginden ve kamu görevinden çikartilmasi teklif edildi.

-YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, 2 Subat 2007 tarihinde yapacagi toplantida Benlioglu'na iliskin karari verecek.

Kütahya'da kendini 'peygamber' ilan ederek, dergaha çevirdigi evinde zikir yapan Hatice Benlioglu'nun ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioglu'nun, ögretim üyeliginden ve kamu görevinden çikartilmasi teklif edildi.

Dumlupinar Üniversitesi Rektörlügü, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü ögretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Osman Nuri Benlioglu'na iliskin yaptigi idari sorusturmayi tamamlayarak, raporu YÖK'e yolladi.

ÖGRETIM ÜYELIGINDEN VE KAMU GÖREVINDEN ATILSIN

ANKA'nin edindigi bilgiye göre, YÖK'e gönderilen idari sorusturma dosyasinda, Yrd. Doç. Dr. Benlioglu hakkinda 'Yüksekögretim Kurumlari Yönetici, Ögretim Elemani ve Memurlari Disiplin Yönetmeligi'nin en agir disiplin cezalari istendi. Benligolu'nun, ögretim üyeligi mesleginden ve kamu görevinden çikartilmasi teklif edildi.

YÖK 2 SUBAT'TA KARARI VERECEK

Dumlupinar Üniversitesi Rektörlügü'nün sorusturmasi, YÖK Genel Kurulu tarafindan 2 Subat 2007 tarihinde gerçeklestirilecek Yüksek Disiplin Kurulu toplantisinda ele alinarak karara baglanacak. YÖK, Benlioglu'ndan istegine bagli olarak son kez yazili ya da sözlü savunmasini alacak ve kararini verecek.

AGIR CEZADA DA YARGILANIYORLAR

Öte yandan idari yönden yüksekögretim kurumlarinin yaptigi sorusturmanin disinda kari koca Benlioglu hapis cezasiyla da yargilaniyor. Kütahya Agir Ceza Mahkemesi'nde, 'dini duygulari istismar yoluyla dolandiricilik yapmak' ve 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet' suçlarindan yargilanan çiftin 3 yildan 5 yila kadar hapsi isteniyor.(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber