Baş ağrısı ve mide bulantısıyla girdiği hastanede öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da sevdiği gence kaçtığı için ailesi tarafından reddedilen 19 yaşındaki Havva Keser, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle getirildiği Antalya Devlet Hastanesi'nde 14 gün sonra hayatını kaybetti.

ANTALYA'da sevdiği gence kaçtığı için ailesi tarafından reddedilen 19 yaşındaki Havva Keser, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle getirildiği Antalya Devlet Hastanesi'nde 14 gün sonra hayatını kaybetti. Genç kızın nikahsız eşi 20 yaşındaki Yusuf Karcı, doktorların 14 günde herhangi bir teşhis koyamadığını iddia ederek, ihmal olduğunu iddia etti.

Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Havva Keser, 7 ay önce bir arkadaşları aracılığıyla ailesinin yanına tatile geldiği Mersin'de tanıştığı Yusuf Karcı'ya aşık oldu. Tanıştıkları günden 4 ay sonra ailesi, kızlarının Karcı ile olan birlikteliğini öğrenerek ilişkiye karşı çıktı. Ailesini bir türlü ikna edemeyen genç kız, üniversiteden kaydını sildirerek sigorta acentasında çalışan sevgilisi Yusuf Karcı ile kaçtı. 3 ay önce Antalya'da bulunan akrabalarının yanına gelen çift, burada resmi nikah kıymadan birlikte yaşamaya başladı. Oldukça mutlu ola genç çift, yılbaşı kutlaması hazırlıkları yaparken 27 Aralık gecesi Havva Keser, şiddetli baş ağrısı nedeniyle Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Keser'i acil servise şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı olduğu için getirdiklerini söyleyen Karcı, beyin iltihaplanması teşhisiyle hastaneye yatırıldığını söyledi. Havva Keser'in 2 gün yattıktan sonra ayağa kalktığını ve hastane koridorlarında dolaşmaya başladığını belirten Yusuf Karcı, 4 gün sonra ikinci kez baygınlık geçirdiğini söyledi. Bunun üzerine Havva Keser'e böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı teşhisi konulduğunu iddia eden Karcı, bir gün sonra da diyaliz makinesine bağlanan Keser'in öldüğünün kendisine söylendiğini kaydetti.

Doktorların ihmali olduğunu ileri süren Karcı, ?Önce beyin iltihaplanması teşhisi koydular. Baygınlık geçirince, şeker hastalığı ve böbrek yetmezliği dediler. Hastaneye yattıktan 14 gün sonra ise öldü. Sağlıklı tedavi uygulanmadığı için onu kaybettik. Ona sağlıklı bir teşhis bile koyamadılar. Neden öldüğü sorusuna bile cevap veremediler. Doktorlardan şikayetçiyim? diye konuştu.

Havva'nın yeniden üniversite sınavlarına hazırlandığını söyleyen Karcı, ?Üniversite sınavını kazanıp anaokulu öğretmeni olmak istiyordu. O çocukları çok seviyordu. Nerede bir çocuk görse kucağına alıp severdi. En büyük hayalini ise ileride anne olmaktı. Birlikte mutluluk dolu bir hayat hayal ediyorduk? dedi.

Antalya Devlet Hastanesi Başkehimi Dr. Arif Bulut, iddiaların doğru olmadığını belirterek daha fazla açıklama yetkisi bulunmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber