TBMM'de makale kavgası.. Bakan Çelik: Yazarken size mi soracağız

http://admin.memurlar.net/dialog.htm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 1994 yılında Türkiye Günlüğü dergisinde yayınlanan "Bir Başka Açıdan Atatürkçülük" başlıklı makalesinden bölümler okuması Çelik ile arasında tartışmaya yol açarken, Bakan Çelik makalesinde, Atatürk'e saldırmanın, inkar etmenin büyük densizlik olduğunu dile getirdi. Türkiye'de Atatürkçüler ve bir de Atatürk'ten geçinenler bulunduğunu ifade ederken, ?Yazarken, çizerken de sizden izin almayacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda aynen kabul edilen yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin yasanın görüşmeleri, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Milli Eğitim bakanı Hüseyin Çelik arasında ?makaleö tartışmasına sahne oldu. Çelik'in 1994 yılında Türkiye Günlüğü dergisinde yayınlanan "Bir Başka Açıdan Atatürkçülük" başlıklı makalesini eleştiren İnce, makaleden şu bölümü Genel kurul'a aktardı:

?...Atatürk'ü sevmek için bütün geçmişi ayaklar altına almak zorunda olmadığımız gibi, bu ülkede yaşan herkesi ille de Atatürk'ü sevmek zorunda bırakmak gibi bir mecburiyetimiz de yoktur. Zorladığınız zaman o insanları münafık edersiniz."

YAZARKEN, ÇİZERKEN DE SİZDEN İZİN ALMAYACAĞIZ

İnceye yanıt vermek üzere kürsüye gelen Bakan Hüseyin Çelik makalede, Atatürk'e saldırmanın, inkar etmenin büyük densizlik olduğunu ifade ettiğini, Atatürkçülükle ilgili bir sıkıntı olmadığını dile getirerek, şöyle dedi:

?Ben hep söyledim Gerçekten Atatürk'ün devlet adamı kişiliğini bu milletin mensupları takdir eder. Türkiye'de Atatürkçüler var, bir de Atatürk'ten geçinenler var. Bunun kimseye faydası yok. Ben o yazıyı bilimsel bir makale olarak öğretim üyelerine gönderdim YÖK bunu bilimsel, akademik bir çalışma olarak değerlendirdi. Benim bütün fikirlerime katılmak zorunda değilsiniz. Yazarken, çizerken de sizden izin almayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber