Sendikacı öğretmenlere, müdüre hakaretten 1 yıl hapis

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin gözü önünde okul müdürüne hakaret eden sendika üyesi 6 öğretmen ve emekli bir memura birer yıl hapis cezası verildi.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada kararın gerekçesi, açıklamayı okul önünde yapma ve bunu basın yoluyla işleme olarak gösterildi. Mahkeme, sevk isteyen öğretmene zorluk çıkardığı iddiasıyla okul müdürü hakkında açıklama yapan sendika üyelerinin, "bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat ettiğine ya da yakıştırmalarda bulunduğuna" karar verdi. Ceza, iki yıldan az olması, suç tarihinden önce sanıkların mahkumiyet almaması ve mahkeme sürecindeki iyi hallerinden dolayı ertelendi. Müdür Bozoğlu, yedi sendika üyesine tazminat davası da açacağını belirterek olay günü söz konusu öğretmene sevk kâğıdı verdiğini ve herhangi bir hakarette bulunmadığını iddia etti.

Davaya konu olan olay 29 Nisan 2005'te yaşandı. İzmir'in Hatay semtindeki Necatibey İlköğretim Okulu öğretmeni İ.O., üyesi olduğu KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in kapatılma davasının gündemde olduğu günlerde okul müdürü Şah İsmail Bozoğlu'ndan sevk kâğıdı istedi. Müdür tarafından hakarete uğradığını iddia eden İ.O.'ya destek için sendika üyesi beş öğretmen ve iki memur okul önünde öğrencilerin de olduğu bir ortamda basın açıklaması yaptı. Açıklamada müdür Bozoğlu'nun geçmişiyle ilgili birtakım iddialara da yer verildi. Öğretmenler, okula girmelerini engellediği gerekçesiyle müdür Bozoğlu'yla öğrencilerin önünde kavga etti. Bozoğlu, aleyhine yapılan açıklamanın öğrencilerin önünde ve pazar kurulu olduğu günde olduğunu belirterek, sendika üyeleri hakkında dava açtı. Bir yıl süren dava, geçtiğimiz aralık ayında müdür lehine sonuçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber