İzmir'de eylem öncesi 12 PKK'lı yakalandı

İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato talimatıyla eylem gerçekleştireceği tespit edilen teröristlere yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi. Aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ekim 2016 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de eylem öncesi 12 PKK'lı yakalandı

İzmir Emniyeti'nden alınan bilgiye göre; Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında yapılan adli işlemi protesto etmek amacıyla İzmir'de PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDGH adına eylem yapacakları, el yapımı bombalarla güvenlik güçlerine saldıracakları şeklinde ihbarlar bulunan ve adli makamlarca daha önceden haklarında terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmaktan işlem yapılan kişilerin de bulunduğu şüphelillere yönelik yapılan operasyonda; ikametlerinde yapılan aramalarda el yapımı bomba yapımında kullanılan ve maytap diye tabir edilen çok sayıda patlayıcı maddeye el konuldu.

Çok sayıda örgütsel döküman elde edildiği ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenilirken, 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünün huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi için her türlü çalışmanın emniyet birimlerince titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Banu ŞEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber