Uzman erbaşlar arasından infaz koruma memuru alınacak

676 sayılı KHK'da yer alan hükme göre uzman erbaşlar arasından infaz koruma memuru alınacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ekim 2016 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman erbaşlar arasından infaz koruma memuru alınacak

675 sayılı KHK ile Adalet Bakanlığı 2 bin 514 personelini ihraç etti. İhraç edilen personelin yerine atanmak üzere 676 sayılı KHK'da bir hüküm yer aldı.

676 sayılı KHK ile, Adalet Bakanlığı teşkilat kanununa eklenen hüküm şu şekildedir:

"MADDE 7- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 10- 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi olarak en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20/10/2016 tarihine kadar kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olup, sözlü sınavın son başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olanlardan, yaş ve merkezi sınav şartı hariç İnfaz ve Koruma Memuru olarak istihdam edilebilmek için öngörülen şartları taşıyanlar, 30/6/2017 tarihine kadar Bakanlıkça ya da Bakanlıkça belirlenecek adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca İnfaz ve Koruma Memuru unvanlı vize edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilir.
Bu madde çerçevesinde sözleşmeli personel olarak istihdam edileceklerin başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, sözlü sınavı kazanan personelin yerleştirilmeleri ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar, Bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenir."

DEĞERLENDİRME

1- KHK ile eklenen hükme göre, uzman erbaş olarak istihdam etmekte iken sözleşmesini fesih edenler infaz koruma memuru kadrosuna atanabilecek.

2- Başvurmak isteyen uzman erbaşların en az iki yıl çalışmış olması ve 20 Ekim 2016 tarihine kadar istifa etmiş olması gerekmektedir.

3- Sözlü sınavın yapılacağı tarih itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır.

4- Şartları tutan uzman erbaşlar sözlü sınava alınacak, uygulama 30 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek ve sözlü sınavı geçener sözleşmeli infaz koruma memuru olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber