Arınç: Yasama uzmanlığını kariyer meslek olarak görüyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç yasama uzmanlığını kariyer mesleği olarak gördüklerini ve sıfır hatayla yasama yapmak istediklerini söyledi.

2007 Yılı Uzman Yardımcıları Eğitim Programı, TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, milletvekilleri, TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Ali Osman Koca, H. Hasan Sönmez, Cengiz Köksal ve TBMM görevlilerinin katılımıyla başladı.

Açılışta eğitim programı hakkında bilgi veren TBMM Eğitim ve Yönetim Müdürlüğü personeli Uzman Gülten Bilgin, programla uzman yardımcılarının mevcut bilgi birikimlerini artırmak, kurumu tanıtmak ve kuruma adaptasyonu sağlamak istediklerini kaydetti.

Eğitim programının açılışında konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç da Meclis'in en önemli ihtiyacı saydıkları uzman yardımcıları ve uzmanlık konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek önceki dönemde 10 uzman yardımcısı alındığını, 22. dönemde de toplam 61 uzman yardımcısının göreve başladığını söyledi. Bunun çok büyük bir başarı olduğunu kaydeden TBMM Başkanı Arınç "Bu, TBMM'nin ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak bir sayıdır. Doğrusu bunu da yeterli görmüyoruz. İmkan olursa belki bu yıl içerisinde belki de bizden sonra yeni uzman yardımcılarının Meclis'e kazandırılması lazım. Buna ihtiyaç var. Yasama uzmanlığını bir kariyer mesleği olarak görüyoruz. Sıfır hatayla yasama yapmak istiyoruz."dedi.

22. dönemde parlamentoda kamu hizmeti yapan nitelikli personel sayısını artırmak istediklerini ifade eden Meclis Başkanı Arınç, eğitim sistemimizdeki en büyük hatanın her şeyi az bilen insan yetiştirmek olduğunu kaydetti. Önemli olan bir şeyi çok bilen insan yetiştirmek olduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Arınç "İşini çok iyi bilen uzmanlaşmış insanlara ihtiyacımız var. Ama bizde herkes her şeyi biliyor. Televizyon kültürüyle yetişiyoruz ve maalesef eğitim programlarımız bu söylediklerimiz özelliklere sahip değil." diye konuştu.

Parlamentoda Mali Hizmetlerden, Satın almaya, Kanunlar Kararlardan Araştırma Merkezine kadar ciddi çalışan, görevinin ehli, görevinde başarılı olmaya azmetmiş gençlerle gelecek yılları telafi edecek bir kadro politikası öngördüklerini kaydeden Arınç bu şekilde başarıya ulaştıklarını ve ulaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasında, yasama uzmanlığını çok önemli gördüğüne işaret eden Meclis Başkanı Arınç "Geçtiğimiz Başkanlık Divanı toplantısında 1-1,5 yıldan beri hazırlıklarını sürdürdüğümüz Yasama Uzmanlığı Yönetmeliğini de kararlaştırdık. Burada Yasama uzmanlığı tarif ediliyor; Nasıl seçilecekleri hangi görevi yapacakları, hangi eğitim alacakları, yurtdışı lisan öğrenme, master doktora çalışmalarını nasıl yapacakları gösterildi. Şimdi Yasama Uzman Yardımcılığı yönetmeliği yürürlüğe girdi. Arkadaşlarımızın hepsi belki lisan öğrenmeleri için Avrupa ülkelerine gönderilecek. Master ve doktora çalışmalarını da yurtdışında yerine getiribilmeleri imkan altına alınacak." dedi.

Meclis'te çalışmanın gurur ve şeref verici olduğunu belirterek uzman yardımcılarına tavsiyelerde bulunan TBMM Başkanı Arınç "Meclis'te çalışmak, millet iradesinin temsil edildiği, 72 milyon insanın gözünü diktiği bir kurumda çalışmak herkese gurur veren bir imkandır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Her zaman özel hayatımızda bile Meclis'te çalışıyor olmanın vakarını mutlaka göz önünde tutalım. Bu bizim üzerimizde bizi her zaman koruyan kuşatan, bir özellik olmalıdır." dedi.

TBMM Başkanı Arınç'ın konuşmasının ardından uzman yardımcıları kendilerini tanıttılar ve Arınç ile fotoğraf çekildiler. Bir uzman yardımcısı da Meclis Başkanı Arınç'a çiçek sundu.

2007 Uzman Yardımcıları Eğitim programında TBMM'de göreve başlayan 15 yeni uzman yardımcısı TBMM'nin tanıtımından, genel uzmanlık eğitime kadar çeşitli alanlarda eğitim alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber