Erdoğan, Hak-İş'ten, 24 yıl önceki Başkanlık kitapçığını istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak İş tarafından 1992'de gerçekleştirilen ve başkanlık sisteminin ele alındığı kurultayın özel basılan kitapçığını incelemek için aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Kasım 2016 02:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Hak-İş'ten, 24 yıl önceki Başkanlık kitapçığını istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan öncülüğündeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede, anayasa ve başkanlıkla ilgili değerlendirmeler gündeme geldi. Hak-İş'in 27-29 Şubat 1992'de "Anayasa Kurultayı" gerçekleştirdiğini öğrenen Erdoğan, sunulan bildirileri görmek istediğini aktardı. Ancak, sunulan bildirilerin derlendiği kitabın baskılarının bittiği anlaşılınca, hızla Cumhurbaşkanı'na sunmak üzere özel baskı yaptırıldı. 493 sayfalık kitap, Erdoğan'a iletildi.

HENÜZ SEÇİLMEMİŞTİ

24 yıl önce yapılan kurultayda her kesimden hukukçu, siyasetçi, akademisyen bildiri sunmuştu. Kurultayın yapıldığı dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı dahi seçilmemişti.Kurultayda bildiri sunanlar arasında Prof. Dr. Burhan Kuzu'dan Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'den merhum Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'ya, Vural Savaş'tan merhum Recep Yazıcıoğlu'na kadar birçok isim yer almıştı. Kurultayda, "Anayasa ve Devletin İdeolojisi", "Anayasa ve Siyasi Rejim", "Anayasa-İktisadi ve Sosyal Haklar", "Kişi Hak ve Hürriyetleri", "Anayasa ve İdarenin Demokratikleşmesi" gibi konularda beyin fırtınası yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber