Lise müdürü :Odamın camından görüyorum, zehir tacirleriyle çocuklar pazarlık yapıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 10:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bir lise müdürü, ?Odamın camından görüyorum, zehir tacirleriyle çocuklar pazarlık yapıyor? diye isyan ederken öğrenciler de tezgahlarda esrar satıldığını söyledi

Zehir tacirlerinin okulların dibine kadar girmesi müdürleri de isyan ettirdi. İstanbul'daki Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Süzen, ?Odamın camından her şeyi görüyorum, uyuşturucu seyyar satıcıları okulun çevresini işgal etmiş durumda. Öğrencilerle satıcıların uyuşturucu pazarlığına şahit oldum? dedi. Emniyeti ve belediyeyi aramasına rağmen sonuç alamadığını belirten Süzen'in ?Gelip arama yaptılar; ama bir şey bulamadılar. Kimse buna engel olamıyor, ben nasıl engelleyeyim?? sözleri üzerine Avcılar Endüstri Meslek Lisesi'ne gittik.

TEZGAH ALTI UYUŞTURUCU

E-5 karayolunun hemen yanı başındaki liseyle cami arasındaki Avcılar Geçiti denilen dar sokak yayalar için Avcılar'ın tek giriş noktası. E-5'teki durakta otobüsten, minibüsten inenler Avcılar'ın içine bu dar yoldan geçiyor. Lisenin öğrencileri de okulun bitişiğindeki yanındaki bu yolu kullanıyor. Kalabalık yoldan faydalanmak isteyen 10 seyyar satıcı ise her sabah erkenden bu yolda tezgah açıyor. İşte okul müdürünün seyyar satıcılar uyuşturucu satıyor dediği yer burası. Midye dolma, çakmak, kazak, çorap, parfüm satan seyyar satıcıların tezgahında akla gelmeyen tek şey uyuşturucuydu. Müdür Süzen'in, sözlerinin üzerine emniyet ve zabıta ekipleri dün önlem aldı. Seyyar satıcılar sokaktan kaldırılırken bir polis ekibi akşama kadar okulun önünden ayrılmadı.

ESRAR 30, ECSTASY 5 YTL

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de bazı seyyar satıcıların uyuşturucu sattıklarını doğruluyor. 10'uncu sınıf öğrencileriyle konuştuğumuzda tezgahlarda neler satıldığını öğrenmek zor olmuyor. 16 yaşındaki M.G.'nin anlattıkları ise kan dondurucu nitelikte: ?İkinci el ya da kaçak cep telefonu satıyorlar ama içine esrar koyuyorlar. Telefonun arkasındaki bataryayı çıkarıp, yuvasına küçük paket içindeki toz esrarı yerleştiriyorlar ve 30 YTL'ye satıyorlar.? Peki başka bir şey satılıyor mu? diye sorunca yine 10'uncu sınıflardan M.K. ?Olmaz olur mu? Tezgahlarda mutlaka ex (ecstasy) bulunur. Bir hapı 5 YTL'ye satıyorlar? diyor. Çocuklar seyyar satıcıların polis gelince kaçtığını, sonra tekrar tezgahlarını açtığını söylüyor. Hatta satıcılar o kadar yüzsüz ki zaman zaman zabıtayla da tekme tokat kavga ediyor.

Sabıkalı okulda esrar partisi

İzmir'in Alsancak semtinde 2003 yılında tuvaletinde uyuşturucu kullanan öğrencilerin yakalandığı Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde öğrenciler yine esrar içerken yakalandı. Polis baskınında, sigara kağıdına sardıkları esrarı içerken gözaltına alınan öğrencilerle ilgili soruşturma başlatıldı. Yere attıkları esrar da delil olarak alındı.

3 okuldan 1'inde uyuşturucu var

EğitimSen'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye genelindeki okulların yüzde 12'sinde uyuşturucuya rastlandı. İstanbul için bu oran yüzde 36'lara çıkıyor. Yani her 3 okuldan biri keyif verici hapla tanışmış durumda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber