TT ve Uludağ Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Protokol çerçevesinde, UÜ Teknik Bilimler MYO bünyesinde Uçtan Uca Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2016 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TT ve Uludağ Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Türk Telekom ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde Uçtan Uca Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı kuruldu.

Türk Telekomdan yapılan açıklamaya göre, "Türk Telekom Akademi" çatısı altında yapılan proje ile UÜ Teknik Bilimler MYO öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılması hedefleniyor.

Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen, imza töreninde yaptığı konuşmada, sertifika programlarıyla birlikte program mezunlarının sektörde çok büyük fark yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Önen, telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sanal gerçeklik uygulaması, e-eğitim, mobil öğrenme, sanal sınıf, teknoloji laboratuvarları, video bazlı dijital öğrenme içerikleri gibi teknolojileri bünyemizde barındırarak eğitim alanında da sektörümüzde öncü olmayı ana hedeflerimiz arasında görüyoruz. Türk Telekom olarak, hem nitelikli personel açığını kapatmak hem de öğrencileri teknoloji dünyası ile buluşturarak geleceğin mesleklerine hazırlamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Şu ana kadar iş birliği yaptığımız üniversitelerden 146 öğrenci Telekomünikasyon Teknolojileri dersini başarıyla geçip belgelerini almaya hak kazandılar. Bu öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı da arzuluyoruz. Programdan mezun öğrenciler, Türk Telekom'da çalışma fırsatı bulabilecek."

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da ara eleman yetiştiren meslek yüksekokullarında uygulamalı eğitime büyük önem verdiklerini, bu nedenle eğitim programlarında 2 yıl önce revizyon başlattıklarını, bu kapsamda birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını, bugün de Türk Telekom ile böyle bir iş birliğine gittiklerini vurguladı.

Ulcay, bu iş birliği ile öğrencilere en yeni teknolojilerin öğretilmesini ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesini amaçladıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Telekomünikasyon Laboratuvarı'nda Türk Telekom yöneticileri ve uzmanlarının meslek içi eğitimlerinin verilmesi, öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla tanışması açısından da çok değerli. Öğrencilerimiz uygulamalı eğitimle iş dünyasıyla tanışmış olacaklar. Öğrenciler sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından daha tercih edilen nitelikli bir iş gücünü oluşturacak. İş birlikleri ve verdikleri destek için Türk Telekom'a teşekkür ediyoruz."

UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da okul olarak 19 program, yaklaşık 5 bin öğrenci ve tamamen teknik programlardan oluşan eğitimlerle, tematik bir eğitim modeli uyguladıklarını, Bursa gibi sanayi kentinde de çok önemli bir boşluğu doldurduklarını anlattı.

"Birçok önemli sektöre ara değil, aranan eleman yetiştiriyoruz." ifadelerini kullanan Karahan, bunun için de kent dinamikleriyle iş birliği yaptıklarını belirtti.

Proje kapsamında, Türk Telekom Akademi tarafından verilen dersler sonunda başarılı olan öğrencilere "Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi" verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber