Kabine revizyonu yeniden gündeme girdi

Haber Giriş : 27 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parti kulislerinde Erdoğan`ın yerel seçimler sonrası yapmayı planladığı ancak Kıbrıs gündeminin yoğunluğu nedeniyle ertelediği kabine revizyonunun bu kez kesin olduğu belirtiliyor. Buna göre Erdoğan, en çok yasama dönemi sonuna kadar geçebilecek 2 aylık sürede kabinede değişimi gerçekleştirecek.

AKP`de Erdoğan`ın kabine değişikliğinin sınırlı olacağı, revizyonun en geniş çapta olması durumunda bile en fazla 5 bakanın değişebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Antalya`daki kampta Başbakan Tayyip Erdoğan`ın bu konuda bir işaret vermemesine karşın kabine revizyonunun artık kesinlik kazandığına ilişkin duyumlar milletvekilleri arasında hareketliliğe neden oldu. Erdoğan`ın revizyonu sınırlı sayıda yapacağı yorumlarına karşın, AKP`nin 367 kişilik grubunun üçte biri bakanlık beklentisine girdi.

Milletvekilleri bakanlık şanslarını artırmak amacıyla Başbakan Erdoğan ve parti yöneticilerinden işaret almak için çaba sarfetmeye başladı.

Erdoğan`ın dönem sonunda ya da yeni dönem başında yapabileceği kabine revizyonunda yeni bakanlar için milletvekillerinin yerel seçimlerde bölgelerinde aldıkları oy oranları, bölgesel dağılım, parti içi çalışmalardaki disiplin gibi kriterlere göre de hareket edebileceği belirtiliyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber