Demirtaş'ın gönderildiği cezaevinde müebbete mahkum olanlar yatıyor

Tutuklanan HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olduğu cezaevlerine gönderildi. Bu cezaevlerinde kalanlar ağırlaştırılmış müebbete mahkum olanlar!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Kasım 2016 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'ın gönderildiği cezaevinde müebbete mahkum olanlar yatıyor

İfade vermedikleri gerekçesiyle zorla mahkemeye çıkarılan 12 HDP'li milletvekilinden 9'unun tutuklanarak gönderildikleri cezaevlerinin özellikleri dikkat çekiyor. HDP'liler, koruma önlemlerinin en üst düzeyde olduğu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların da kaldığı ceza infaz kurumlarına konuldu.

Firara karşı özel teknik

Selahattin Demirtaş Edirne, Figen Yüksekdağ da Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu. Bu cezaevlerinin özelliği, iç ve dış güvenlik görevlilerine sahip, firara karşı teknik, mekanik, elektronik ve fiziki engellerle donatılmış olmaları. Hükümlülerin 1 veya 3 kişilik odalarda barındırıldığı belirtiliyor.

Yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olanlar ile süresine bakılmaksızın, suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya bu örgütün faaliyeti çerçevesinde insanlığa karşı suç işleyenler, kasten adam öldürenler, devletin güvenliğine karşı suç işleyenler, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı faaliyette bulunmaktan mahkum olanlar tutuluyor.

Farklı cezaevlerine gönderildiler

Hakkari'de çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan HDP Milletvekilleri Selma Irmak Kandıra Kadın Cezaevi, Abdullah Zeydan ise Edirne Cezaevine gönderildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan HDP Milletvekili adayı Ayten Yılmaz ve Leyla Fincan da dün tutuklandı.

Hakkı KURBAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber