Kış aylarına girmeden doğalgaz indirimi yapıldı

"Türkiye'de ilk defa AK Parti iktidarı döneminde kış aylarına girmeden ciddi oranda doğalgaz indirimi yapıldı" diyen Albayrak, "Hamdolsun pek çok şeyde olduğu gibi bu ilk de AK Parti iktidarına nasip oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2016 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kış aylarına girmeden doğalgaz indirimi yapıldı

"İlk defa kış aylarına girmeden doğalgaz indirimi yapıldı"

Albayrak, bakanlığının, ülkenin 4 bir yanına doğalgaz ulaştırmak için var gücüyle çalışırken, vatandaşların bütçesindeki yükü azaltmak için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla 1 Ekim itibariyle hem tüketici de hem sanayide geçerliliği olmak üzere yüzde 10 indirim müjdesini paylaştığını hatırlattı.

"Türkiye'de ilk defa AK Parti iktidarı döneminde kış aylarına girmeden ciddi oranda doğalgaz indirimi yapıldı" diyen Albayrak, "Hamdolsun pek çok şeyde olduğu gibi bu ilk de AK Parti iktidarına nasip oldu. Doğalgazdaki yüzde 10'luk indirim sadece vatandaşlarımızın bütçesindeki önemli bir kalemde düşüş sağlamayacak aynı zamanda sanayimizin rekabet gücünün artmasına da önemli bir katkı sağlayacak." dedi.

Bakan Albayrak, sanayinin geliştirilmesi için doğalgaz indiriminin yanında organize sanayi bölgelerine (OSB) doğalgazın getirilmesi görevini de BOTAŞ'a verdiklerini kaydederek, "Bugün bunlardan bir tanesini de Başbakanımızın açılışına katıldığı Bayburt OSB ile gerçekleştirdik." diye konuştu.

Bu kapsamda 26 tane OSB'nin daha doğalgaz arzı için gerekli yatırım çalışmalarını başlatıp hızlandırdıklarını dile getiren Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"2017 yılı itibariyle de çok önemli açılışlara da imza atacağız. Hükümetimiz, ülkemizin doğalgaz arz güvenliğini sağlamak için gerekli bütün adımları süratle atıyor. Bu kapsamda doğalgaz depolama tesislerinin yanı sıra LNG terminalleri, yüzer LNG ve depolama tesisleri ile Türkiye'nin gaz piyasasının arz yönünü daha da iyileştirme yönünde yıl başından itibaren çok önemli adımlar atmaya başladık. Günlük doğalgaz arz talep dengesinin sağlanması ve kısa süreli doğalgaz arz güvenliğini teminat altına almak için yeni doğalgaz depolama projelerinin inşası ve mevcut projelerinin geliştirilmesi ülkemiz için hayati ve stratejik bir öneme sahip. Ulusal doğalgaz şebeke sistemine yeni bir giriş noktası olarak yüzer LNG ve depolama ünitesi dediğimiz sistemleri ve bu çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber