İHL'liler kıyasıya yarıştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Ağrı ve ilçeleri genelinde İmam Hatip Liseleri (İHL) arasında hafızlık, Ku'ran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Patnos Halk Eğitim Merkezi'nde ve Patnos İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hafızlık, Kur'an-ı ve ezanı en güzel okumak için imam hatip liseleri kıyasıya yarıştı. Dinleyicilerin zevkle ve heyecanla dinlediği Kur'an ve ezan ziyafetinde Ağrı İmam Hatip Lisesi 3 dalda elde ettiği birincilikle yarışmaya damgasını vurdu.

Yarışma öncesinde konuşma yapan Patnos İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Otabaşi, bu tür yarışmalardaki gayenin; öğrencilerin kendilerini anlayabilmelerini, planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, yeteneklerini geliştirmek, mesleğe cesaretle yönelmek ve güven duygularını sağlamak olduğunu belirtti. Otabaşi, ''Tek arzumuz imam hatip liselerinden mezun olan öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i, ezanı en güzel şekilde okuyup ardından başkalarına da en güzel şekilde öğretebilmelerini sağlamaktır ve burada onları gönülden desteklemek ve cesaretlendirmektir.'' dedi.

Patnos Müftü Vekili Abdulselam Aydın ise, imam hatip liselerinin din ve fen ilimlerini birlikte verdikleri için topluma, vatana faydalı öğrenciler sunulduğunu bundan dolayı imam hatip liseleri camiasına teşekkür etti. Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı okumanın ehemmiyetinden örnekler veren Müftü Vekili Abdulselam Aydın, ''Ezanı yükse sesle okuyun ki sesiniz her yere ulaşsın. Çünkü ahirette bütün varlıklar ezan okuyanlara şahadet edecekler.'' diyerek yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Yarışma sonrasında hafızlık dalında; Ağrı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bayram Can birinci oldu. Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma dalında yine Ağrı İmam Hatip Lisesi'nden Taha Arvas birinciliği elde ederken, Doğubayazıt İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Şahin ikinciliği, Tutak İmam Hatip Lisesi'nden Rıdvan Ekinci üçüncülüğü, Patnos İmam Hatip Lisesi'nden Ünal Tutak ise dördüncülüğü elde etti. Ezanı güzel okuma dalında ise Ağrı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Taner Gökar birinciliği kazanırken, Tutak İmam Hatip Lisesi'nden Faruk Kutluay ikinci, Doğubayazıt İmam Hatip Lisesi'nden Aslan Palabey üçüncü, Patnos İmam Hatip Lisesi'nden Veysel Taşdemir de dördüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber