PKK lehine rapor yazan AP raportörü Piri'ye ambargo

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye'nin terörle mücadelesini hazmedemeyerek "İlişkileri dondurmak, vereceğimiz tek yanıt" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK lehine rapor yazan AP raportörü Piri'ye ambargo

Bu açıklamaları tepki çeken Piri daha önce de terör örgütü PKK'ya verdiği destekle gündeme gelmişti. Piri, terör örgütünün mart ayındaki Ankara saldırısı sonrası, Diyarbakır'da terör destekçilerine ziyarete gitmişti.

BOZDAĞ VETOSU

Ancak Piri'nin bu tavırları karşılıksız kalmamış. 24 Ağustos'ta AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok öncülüğündeki bir heyet Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da randevu istedi.

Ziyaret öncesi heyeti inceleyen Bozdağ'ın, "Brok başkanlığındaki heyetle görüşebileceğini ancak heyette yer alan Piri ile görüşmek istemediğini" iletti. Bozdağ, gerekçesini de heyete, "Piri, Türkiye'ye gelerek görüşmeler yapıyor; ancak raporlarını terör örgütlerinin önerileri doğrultusunda hazırlıyor" şeklinde aktardı. Bakan Bozdağ'ın vetosu ile AP heyetinden Piri çıkarıldı. Elmar Brok başkanlığındaki Dış İlişkiler Komisyonu Üyeleri, Adalet Bakanlığı'na Piri'siz giderek, 40 dakika Bakan Bozdağ'la gelişmeleri değerlendirdi.

'Gülen Hareketi' tanımına tepki

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Komisyonu'nun hazırladığı AB Türkiye İlerleme Raporu hakkında mesaj yayımladı. Bakan Bekir Bozdağ, raporda 15 Temmuz şehit, gazi ve mağdurlarından tek kelime etmeden FETÖ üyelerine ilişkin kaygıların yer aldığını ve bunun utanç verici olduğunu belirterek, "Raporda FETÖ'den terör örgütü yerine 'Gülen Hareketi' olarak bahsedilmesini esefle ve şaşkınlıkla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaçış iddiaları motive amaçlı

Bozdağ, FETÖ'cülerin cezaevinden kaçış planı yaptığı iddialarıyla ilgili olarak, "O çıkan krokinin gene bir motivasyon amaçlı örgüt planı olduğunu düşünüyorum. 3. Dünya Savaşı'nı çıkaramadılar, yeni darbeyi yaptıramadılar. Hepsi yalan çıktı. Şimdi, 'Kaçıracağız biz sizi, bir organizasyonumuz var, haberiniz olsun.' Bu maksatla yapıldığını biz düşünüyoruz. Yoksa onların öyle bir şeyi başarma şansları kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber