Yıldırım: Cinsel istismar yasası, tecavüze af değildir

Başbakan Binali Yıldırım, tartışma yaratan cinsel istismar önerisi hakkında açıklama yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2016 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Cinsel istismar yasası, tecavüze af değildir

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te görüşülen ve tartışma yaratan cinsel istismar yasa teklifi için, "Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Bu bir tecavüze af değildir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

MADEN OCAĞINDA HEYELAN: Yağışlardan dolayı bir göçük meydana geldi. Heyelan münasebetiyle 3 madenci hayatını kaybetti. 13 madenci için de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu ocak özel bir işletme. Çalışmalar valilik, Başbakanlık bütün birimlerce devam ediyor. Açık ocak olması, çok yağış olması dolayısıyla çalışmalar ağır ilerliyor.

MHP'YE GÖNDERİLEN ANAYASA METNİ: Henüz bir cevap gelmedi.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ: Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Yasaları bilmiyorlar. Dolayısıyla çocujkları oluyor, babaları hapse giriyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduruyietin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarından partilerine önüne gelen sonuç. Bunun giderilmesi için söz verilmiştir. Maalesef CHP bir ucuz istismar aracı olarak kullanılmaya kalkıştı. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Bu cezaları tecavüzle ilgili bir konu değil.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ: Dolar kurundaki artış dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Ama vatandaşlarımız rahat olsun. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız. Yaşanabilecek olağnüstü gelişmelere karşı da tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor. Alınması gereken kararlar nedir, onları alacağız.

CHP İLE GÖRÜŞME: Her zaman müzakere kapısı açıktır. Ülkemizin menfaati için her konuyu görüşürüz, konuşuruz. Aynı fikirde olmamız gerekmiyor ama görüşürüz, konuşuruz.

MÜNBİÇ'TEKİ PYD VARLIĞI: Amerika ile sürekli temasımız var. Münbiç'teki PYD varlığının ortadan kaldırılması için başından beri mutabaktımız var. Her görüşmeden sonra bunu yapacaklarını ifade ediyorlar. Hala bunun tahakkuk etmesini bekliyoruz. Öyle ya da böyle çekilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber