Çocuklarına kötü bakan babaya vali vekilinden tepki

Erzurum'da 5 yıl boyunca çeşitli kurumlardan yardım yapılmasına rağmen ailesini bakımsız bırakan 9 çocuk babası Cemil Bilmez, "Halk günü"nde, yetiştirme yurdundaki çocuklarını geri almak istediğini dile getirince Erzurum Vali Vekili Ahmet Helvacı'dan tepki gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklarına kötü bakan babaya vali vekilinden tepki

Valilik Toplantı Salonu'nda, kent merkezi ve ilçelerden gelen vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması amacıyla Vali Vekili Helvacı tarafından "Halk günü" düzenlendi.

Helvacı, kentte ayda 2 kez yapılan halk gününde, vatandaşlar ile görüşerek sorunlarını dinledi.

Salonda bulunan vatandaşlardan, bakımları ile ilgilenmediği için 9 çocuğundan 8'i devlet tarafından alınarak yetiştirme yurduna yerleştirilen Cemil Bilmez, çocuklarını yetiştirme yurdundan almak istediğini dile getirdi.

Bunun üzerine Vali Vekili Helvacı, durumu, toplantıya katılan Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil'e sordu.

Şermin Zil ailenin durumuyla ilgili şunları aktardı:

"Yaklaşık 5 yıldır Cemil Bilmez'e gerekli maddi yardımlar yapıldı. Hatta haftada 2 defa evi ve çocuklarını temizlemeleri için temizlikçi gönderdik ama yaptığımız bütün çabalara rağmen önceden 4 çocukları olan Bilmez, her yıl bir evlat daha dünyaya getirmeye ve ailesini aşırı derecede bakımsız bırakmaya devam etti. Biz onu tanıdığımızda 4 tane çocuğu vardı, çok bakımsız ve pislik içinde evdeydiler. Cemil Bilmez, eşi ve çocuklarına bakmıyor, evlerinde çok pis bir durumda yaşıyorlardı. Buna rağmen çocuk sayısı 9 oldu. Anne ve çocuklar zayıflıktan, bakımsızlıktan ölmek üzere."

Zil, bu sebeple ailenin 8 çocuğunu bakım için çocuk yetiştirme yurduna aldıklarını belirterek, "Anne ve çocuklar her anlamda bakımsızlıktan ölecek duruma geliyor. Daha fazla aile ve çocukların durumunu açık seçik anlatarak Cemil beyi utandırmak istemiyorum." ifadesini kullandı.

Helvacı, Zil'i dinledikten sonra baba Bilmez'e tepki göstererek, "Bir baba olmak demek çocuk doğurtup sonra sokağa salmak, bakmamak değil. İlgili arkadaşlarımız gerekli şeyleri söylediler, başka söze gerek yok. Olay bitmiş çocuklara devlet sahip çıkmıştır." dedi.

Halk gününde daha sonra söz alan ve özel bir firmada özel güvenlik görevlisi olan Vedat Doğan da hava ve mevsim şartları gerekçe gösterilerek 14 iş arkadaşının sözleşmesinin fesih edildiğini öne sürerek Helvacı'dan yardım istedi.

Helvacı da bu konu hakkında mevzuata bakıp işçilerin işten çıkartılmasında bir ihlal olup olmadığının takipçisi olacağını söyledi.

Diğer vatandaşlar ile de tek tek görüşen Helvacı, sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı.

İlhami Erkılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber