Kongre sürecine referandum ayarı

17-25 Aralık sürecinin ardından kendi içinde başlattığı FETÖ temizliği çalışmalarını yoğunlaştıran Ak Parti'de MYK, eylül ayında partideki son FETÖ kırıntılarını da temizlemek amacıyla yenilenme sürecinin başlatılmasına karar vermiş, Ocak 2017 itibariyle beldelerden başlayarak kongre takvimine start verilmesi görüşü benimsenmişti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2016 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kongre sürecine referandum ayarı

ŞEBNEM HOŞGÖR

Yapılan planlamaya göre şubat-mart aylarında ilçe, nisan-mayıs aylarında da il kongreleri gerçekleştirilecekti.

Öncelik 'başkanlık'

Ancak Devlet Bahçeli'nin sürpriz çıkışının ardından MHP ile başlayan anayasa değişikliği çalışmaları Ak Parti'nin bu kararını yeniden gözden geçirmesine neden oldu. İlk etapta referandum öncesi teşkilatların güçlendirilmesi amacıyla belde ve ilçe kongrelerinin Ocak-Şubat'ta yapılması, il kongrelerinin ise referandum sonrasına bırakılması eğilimi oluştu. Fakat son MYK'da Başbakan Binali Yıldırım, 'teşkilatlarımız tüm enerjilerini referandum için harcamalı' görüşünü dile getirdi.

Bunun üzerine MYK'da MHP ile uzlaşılması halinde, Başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanlığı üzerinden kurgulandığı anayasa teklifinin Ocak sonu itibariyle Meclis'ten geçirilip mart sonu nisan başında refanduma sunulması planlandığı için, kongre sürecinin referandum sonrasına bırakılması kararlaştırıldı.

Kararın, kongre sürecinde teşkilatlar içinde yaşanabilecek olası küskünlüklerin referandum çalışmalarını olumsuz etkilememesi ve teşkilatların tüm enerjilerini referandum propagandası için kullanabilmelerine imkan tanıma amacıyla alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber