İsveç'te 21 camiye saldırı

Mehmet Görmez, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde artan cami saldırılarından kaygı duyduklarını belirtti. Görmez ayrıca geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir camiye havai fişek atılmasının, ülkedeki 21'inci cami saldırısı olduğunu söyledi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Kasım 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsveç'te 21 camiye saldırı
İsveç'te 21 camiye saldırı

Mehmet Görmez, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde artan cami saldırılarından kaygı duyduklarını belirtti. Görmez ayrıca geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir camiye havai fişek atılmasının, ülkedeki 21'inci cami saldırısı olduğunu söyledi.

Ayfer Mallı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa'daki cami saldırıları ve İslamofobi'deki artış nedeniyle kaygı ve üzüntü duyduklarını söyledi. Avrupa'nın insan hakları, özgürlükler, ötekine saygı gibi değerleri öne çıkaran bir coğrafya olduğuna işaret eden Görmez, "Son zamanlarda her türlü ırkçılığın yaygınlaşması, ötekileştirmelerin çoğalması, yabancı düşmanlığı, İslamofobi'nin İslam nefretine dönüşmesi, İslam nefretinin bazı kesimlerde İslam düşmanlığına dönüşmesi çok kaygı verici, üzüntü verici" dedi.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE

"Bir toplumun din özgürlüklerine müdahalesinin en son noktası mabedine tecavüzdür, camisine saldırmaktır" diyen Görmez "Bunların her ülkede çoğalmaya başlaması gerçekten çok kaygı verici. Siyaset adamlarının, devletlerin bu konunun üzerinde çok fazla durmamaları da kaygıları arttırıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber