Alaca Kaymakamlığı tarafından geliştirilen 'Tek adımda hizmet' projesine Başbakan'dan onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2007 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un Alaca İlçesi Kaymakamlığı tarafından geliştirilen ?Tek Adımda Hizmet Projesi? tüm illerde uygulanabilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan onay aldı.

Alaca İlçesi Kaymakamı Kemal İnan, devlet yardımlarından yararlanmak isteyen mağdur vatandaşların kuyruk çilesi yaşamaması ve zamandan tasarruf sağlanması amacıyla kaymakamlık personeli Salih Şahin tarafından hazırlanan bir projeyi 2004 yılında uygulamaya koyduklarını söyledi.

Söz konusu uygulamayla istedikleri verimi almayı başardıklarını belirten İnan, projeyi Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığına sunduklarını ve projenin Başbakan Erdoğan tarafından onaylandığını açıkladı. İnan, ?Başbakan'ın imzasıyla projenin illerde ve 50 bini geçen ilçelerde en kısa sürede başlatılması istendi? dedi.

Kaymakamlık binasında proje kapsamında hizmet bürosu oluşturduklarını belirten İnan, yeşil kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımı ile yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması için 12 ayrı kamu kurum ve kuruluşuna müracaat eden vatandaşların, proje sayesinde bu çilesine son verildiğini anlattı.

Alaca Kaymakamı İnan, söz konusu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ve dilekçe ile birlikte hizmet bürosuna müracaat etmelerinin yeterli olduğunu belirterek en fazla 3 gün içerisinde talep edilen yardımın kendilerine sağlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber