Eğitimde ?cep test' dönemi başlıyor...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağımızın en önemli unsurlarından olan eğitimde, çocukların yaşadığı ?yarış', eğitim süresi boyunca hem aileleri, hem öğrencileri büyük bir stres altında tutuyor. Uzmanlar, sınavlara hazırlanma sürecinin bir program dahilinde olması gerektiğinin önemine işaret ederken, bu programın öğrenci merkezli olmasının gerektiğini belirtiyorlar.

Aile-öğrenci el ele

Çocuk ve gençlerin bilişime olan merakları göz önünde tutulduğunda, çalışmayı eğlence haline getirecek Cep Test, önemli bir ürün olarak anne-baba ve öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Cep Test Proje Grubu Genel Koordinatörü Serhan Üren, bu ihtiyaçlar çerçevesinde yılların deneyimine sahip olan ve uzun yıllar eğitime gönül vermiş eğitici kadronun 6 yıl süren çalışması sonucu hazırlanan bu ürünün, çalışmayı programlayan bir yöntem olduğunu ifade etti.

?Dershaneler için bire bir?

Serhan Üren, ürün ile çalışmayı şöyle anlattı: ?Bilişim çağında, çocuklarımızın çalışma sistemine yatkın bir ürün olan Cep Test hem öğrencinin hem kurumların takip formları ile, kağıtlarla yaptığı işleme gelişmiş bir çözüm getiriyor? diyor. Üren, cihazın dershane ve eğitim kurumuna bağlantısının yapılarak, öğrencinin takibi ve eksiklerinin giderilmesi için kuruma çok kolay bir yöntem sunduğunu da ifade ediyor. CepTest kullanan eğitim kurumları öğrencilerini mükemmel kontrol edebilecek ve kurumdaki herkesin çok rahat kullanabilecekleri güvenilir bir sistem sağlar. Öğrencilerinin öğrenimlerindeki eksiklere zamanında müdahale eder, eksiklerini tamamlarlar.

?Kullanımı çok kolay?

Günümüzde sınavlara hazırlanan öğrenciler, genellikle bir dershaneden destek alıyor. Eğitim kurumları da öğrencilere sınavlar ve denemeler yaparak neler öğrendiğini ölçerek başarı grafiği hazırlıyor. Öğrencilerin günlük ve düzenli çalışması, sonuca da aynı oranda olumlu yansıyor. Cep Test, öğrencinin çalışma sürecini takip ediyor.

Sistem böyle çalışıyor

Öğrencinin başarısı için çalışması gereken tüm yayınların programı, Cep Test'e yükleniyor. Öğrenci, yayınlardan çözdüğü soruların şıklarını Cep Test cihazındaki dijital optik formlara işaretliyor. İşaretleme işleminden sonra ayrıntılı sonuç karnesi, Cep Test ile anında alınabiliyor. Cihaz, bilgisayara bağlandığında tüm çalışmaların raporları, gün gün, konu konu alınabiliyor. Böylece çocuğunuzun matematikten kaç soru çözdüğünü, hangi konularda yetersiz olduğunu, hangi konularda başarılı olduğunu görebiliyor, başarısız olduğu konulara daha fazla eğilebilmesi için önemli bir veriye sahip oluyorsunuz. Bu yolla ayrıca, puanlarını hesaplayan öğrenci, hangi liseleri, hangi üniversiteleri kazanabileceğini de anlıyor. Çalışmaya ve öğrenmeye teşvik edici yazılara da aynı cihazla ulaşabilen öğrenciler, sınavlar, meslekler rehberi ve çalışma teknikleri ile ilgili yazıları da okuyabiliyor. CepTest ?i öğrenciler, veliler taksitle günde 1$ ödeyerek 10 ayda ödeyebilirler. (www.ceptest.net)

> Hangi dersten kaç soru yapmıştım?

Bu soruyu sorduğunuzda test kitabını açıp, cevap anahtarını bulmanız, sonra da

doğru-yanlış sayısını not etmediyseniz, yeniden değerlendirmeniz gerekiyor... Cep Test ile ne zaman, hangi dersten kaç test çözüp, hangi oranda başarılı olduğunuzu anlayabiliyorsunuz.

> Dershaneye gitmeyen öğrenci için de ideal

Serhan Üren, Cep Test sistemini neden hazırladıklarını şöyle anlattı: ?Eğitime gönül vermiş eğitimcilerin dileği belli. Sadece belli bir grubun değil, her öğrencinin düzenli çalışması, kendisini takip etmesi sağlanmalıydı. Bu amaçla çizelgelerle öğrenci takibi yapılıyordu. Dershaneye gitmeyen öğrenci de bu imkandan faydalanamıyordu. Dershaneye giden için de takipte, hem öğrenci, hem eğitimci için hem kırtasiye, hem harcanan zaman açısından olumsuz bir süreç izleniyordu. İşte Cep Test bu beyin fırtınalarının ürünü olarak ortaya çıktı ve her öğrencinin hak ettiği ilgiyi bulması gerekliliğine inanan Robotics A.Ş. felsefesiyle buluşunca Cep Test vücut bulmuş oldu ve Kasım 2006 itibariyle bilişim çağına yakışır bir ürün olarak piyasaya sunuldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber