Kimlik bilgileriyle herkesi dolandırdılar

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimlik bilgileriyle adına 6 şirket kurulan vatandaşın ismiyle 1 milyon YTL'lik çek kesildi. Talihsiz vatandaş, 2 kere de cezaevine girdi

Bir dolandırıcı tarafından kimlik bilgileri kullanılan vatandaşın başına gelmedik kalmadı. Kimlik bilgileri ile 6 şirket kurulan vatandaş, adına kesilen 1 milyon YTL'nin üzerindeki çekler ödenmediği için defalarca gözaltına alınırken, 2 kere de hapis cezası aldı.

Ankara Belediyesi'nde ilaçlama işçisi olarak çalışan İbrahim Kömür'ün hayatı 2003 yılında Gebze'de muhtar R. G.'den kendisine ait kimlik bilgileri kullanılarak alınan belgelerle düzenlenen nüfus cüzdanı ile değişti. Dolandırıcı İbrahim Kömür adına aldığı kimlik ile İstanbul'da 6 şirket kurarak bu şirket adına çeşitli bankalardan 1 milyon YTL'nin üzerinde çek koçanı kullandı.

1 MİLYON YTL'LİK ÇEK

Defalarca gözaltına alınan Kömür 2 kez de cezaevine girdi. Evli ve bir çocuk babası Kömür, 2005'te 14 bin YTL'lik bir çekin karşılıksız çıkması üzerine hakkında işlem yapıldığını belirterek, kendisin yaptığı araştırmada kimlik bilgileri kullanılarak İstanbul'da 6 ayrı adreste ithalat ve ihracat şirketi kurulduğunun belirlendiğini söyledi. Kömür, çeklerle 1 milyon YTL'nin üzerinde kullanım gerçekleştirildiğini söyledi.

Cezaevine girdi

Çekleri kesmediğini ispatlayamadığı için 658 gün hapis cezası verildiğini ve bunun 58 gününü yattığını belirten Kömür hakkında 200'e yakın mahkeme açıldı. Cezaevine girmesi nedeniyle işinden de olduğunu belirten Kömür, yardıma muhtaç duruma düştüğünü, dolandırıcının yakalanmasını istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber