AB projeleri için 4 bir 500 kişi eğitilecek...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tam üyelikle birlikte artması beklenen AB fonlarından yararlanmak için gerekli projelerin üretimi konusunda kolları sıvayan Türkiye, bu çerçevede 4 bin 500 kamu personelini eğitecek.

Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) alınan bilgiye göre, proje kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla gündeme gelen proje ilk 2004 yılında ortaya atıldı. Ancak bazı teknik zorluklar nedeniyle projeye ilişkin çalışmalar geçen yıl sonu itibariyle tamamlanabildi.

Bakanlıklar başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarının AB fon kullanım kapasitesini artırmak üzere açılan ihaleyi ise Alman GTZ firması ile bunun yerli ortaklarından oluşan konsorsiyum kazandı.

PROJEDE NELER VAR?

Proje kapsamında, öncelikle ihtiyaç analizi yapılacak, kamu personelinin ne tür bir eğitime ihtiyaç duyduğu belirlenecek, kamunun bugünkü durumu ile tam üyelik sonrası durumu analiz edilecek.

Proje kapsamında bir diğer amaç da geleceğe dönük kapasite geliştirme stratejisinin ortaya konması olacak.

Operasyonel programların ön hazırlıklarının da yapılacağı proje kapsamında, eğitim de verilecek ve gelecekte yürüyecek teknik yardım projelerinin alt yapısı hazırlanmış olacak.

KAÇ KİŞİ NASIL EĞİTİM ALACAK?

Proje kapsamında, 100'er kişinin katılacağı 26 seminer düzenlenmesi öngörülürken, seminer sayısının duruma göre yarıya düşürülebileceği, ancak katılımcı sayısının 2'ye katlanabileceği vurgulandı. Seminerler kanalıyla yaklaşık 2 bin 500 kişiye eğitim verilmesi öngörülüyor.

Bunun yanında 25'er kişinin katılacağı 80 eğitim programı yapılması da hedeflenirken, burada proje ve program geliştirme, izleme, değerlendirme ve fon kullanımı alanında eğitim verilecek.

Toplamda ise 4 bin 500 kişiye eğitim verilmesi hedeflenen projenin 1 yıl sürmesi planlanıyor. Yaklaşık 2 milyon avroluk projenin bu yıl içinde hayat geçirilmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber