İşsiz kalanın kredi kartı borcunu sigorta ödeyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hızla artan kredi kartı mağdur sayısı, kaskodan zarar eden sigorta şirketlerine yaradı. Bu kesimi yeni bir pazarlama alanı olarak değerlendiren TEB Sigorta, 32 milyon kart kullanıcısını yakın takibe aldı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, altına endeksli yatırım fonu da kuracaklarını belirtiyor.

Banka, 1 yıl boyunca prim ödeyen sigorta sahibinin işsiz kalması halinde tüm kredi borcunu ödeyecek. Genel Müdür Ertuğrul Bul, tüketicilerin kredi kartı borcunun limitine göre değişik paketler hazırladıklarını belirtiyor. İlk etapta TEB kredi kartı kullanıcıları ve SSK'lılar için uygulanacak poliçe, zamanla diğer banka kartlarını da kapsayacak. Söz konusu sigortada bin, 5 bin ve 10 bin YTL şeklinde 3 limit seçeneği bulunuyor. 10 bin yeni liralık limitli seçeneği tercih eden bir vatandaşın, yıllık 700 yeni lira prim ödemesi gerekiyor. Ürünün poliçe satışı ise şubatta başlayacak. İlerleyen zamanlarda ürünün daha da ucuzlayacağını kaydeden Bul, işsiz kalanların işten ayrılmadan önceki bir aylık borcunu da ödediklerini açıklıyor. Daha sonra mortgage için bu ürünü uygulayacaklarını açıklayan Genel Müdür, "20 yıllık vadede ev alan birini bekleyen en büyük risk işsiz kalma korkusu. Böyle bir durumda da banka iş buluncaya kadar belirli bir süre taksitlerini ödeyecek." diye konuşuyor. Hazine'den ürün için onay alan şirket, diğer bankalarla da görüşmelerine başladı.

'Doğu Avrupa'daki pek çok ülke Konya kadar fırsat sunmuyor'

Yüzde 50'sini BNP Paribas'ya devreden Türk Ekonomi Bankası (TEB) ise çalışma mantığını da tepeden tırnağa değiştirdi. TEB, KOBİ ve bireysel kredi pazarında öne çıkmak istiyor. Bankanın Genel Müdürü Varol Civil, iki bankanın işbirliğini, "Global bir oyuncuyla yerel bir uzmanın güçbirliği" diye tanımlıyor. Avrupa'da bankaların ve ekonominin büyüyecek alan bulamadığına dikkat çeken Civil, Türkiye'nin taşıdığı potansiyel itibarıyla büyük kâr marjı sunduğunu düşünüyor. Doğu Avrupa'daki pek çok ülkenin Konya kadar dahi fırsat sunmadığına işaret eden Civil, "Avrupa'nın hemen yanı başında dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahip genç nüfuslu bir Türkiye var. Vasıflı insan gücü ve teknik altyapı imkanları çok geniş. Bakın o kadar yabancı banka geldi ve hepsi de Türk yöneticileri tercih ediyor." yorumunu yapıyor. Bankacılık sektörünün büyümesi için sermayeye ihtiyacı olduğuna işaret eden Civil, yabancıların gelmesine karşı çıkanları 'mantıksız' olarak niteliyor. 'Yabancı firmalar reel sektöre kredi vermiyor' eleştirilerini yersiz olarak gören Civil, "Biz daha önce çokuluslu şirketlerle, büyük firmalarla çalışan bir banka iken yabancı ortak aldıktan sonra daha çok küçük ve orta ölçekli firmalara kredi vermeye başladık. Diğer yabancı bankalar da KOBİ'lere ağırlık vermeye başladı." şeklinde konuşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber