Kafa karıştırmayın, fiş toplanmayacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerekli yasal düzenlemenin yapılmaması nedeniyle ?2007'de de fiş toplanabilir? tartışmalarına Gelir İdaresi Başkan Vekili son verdi. Arıoğlu, ?Fiş biriktirme sona erdi. Aksi halde bize 4,5 milyar YTL'lik kaynak gerekirdi? dedi

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, fiş biriktirmenin 2007'de sona erdiğini açıkladı ve ?Burada bir kafa karışıklığı yaratarak toplumun kafasını bulandırmaya kimse kalkmasın. Bunu da vergi uzmanı ya da vergi uygulayıcısı adıyla hele hiç yapmasınlar? dedi. Arıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği ?İstikrarlı Büyüme Önündeki Yapısal Engel: Kayıtdışı Ekonomi? konulu seminerde şöyle konuştu: ?Şu anki şartlarda benim net olarak söyleyebileceğim; vergi iadesi nedeniyle 2008 yılında, 2007 yılına ilişkin fiş ve faturaları zarfa koyup, yazıp, işverene verme uygulaması kalkmış olacak. Buna karşılık 2008 yılının Ocak ayından itibaren asgari geçim indirimi suretiyle asgari ücretin bekarsa yarısının vergi dışı bırakıldığı, evli ve dört çocuklu bir asgari ücretli için de tamamının gelir vergisinin dışında bırakıldığı asgari geçim indirimi sisteminin uygulamaya geçeceğidir.? Arıoğlu, fiş ve fatura alma uygulamasının devam edeceğine, biriktirmenin kalkacağına dikkat çekti.

2008'de geçim indirimi

Gazetecilerin, uygulamayla 2007'nin kayıp yıl olacağına ilişkin değerlendirmeler anımsatması üzerine Arıoğlu, şöyle konuştu: ?Eğer 2008 yılında hem asgari geçim indirimi uygulamasını hem de vergi iadesi uygulamasını devam ettirmiş olsaydık, o zaman bize yaklaşık 4,5 milyar YTL'lik yeni bir kaynak gerekirdi. Matematik bilen ve rakamlardan anlayan herkes şunu biliyor ki 2007 yılı içerisinde fiş ve fatura biriktirilip bunlar için bir vergi iadesi alınacak olsaydı, bu 2008 Şubat ayından itibaren alınacaktı. Halbuki biz diyoruz ki 2008 yılı Ocak ayından itibaren asgari geçim indirimi suretiyle asgari ücretin yüzde 50'sinden yüzde 100'üne kadarki kısmı ücretlinin durumuna göre vergi dışı bırakılmış oluyor. Yani burada bir kafa karışıklığı yaratarak toplumun kafasını bulandırmaya kimse kalkmasın. Bunu da vergi uzmanı ya da vergi uygulayıcısı adıyla hele hiç yapmasınlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber