'E-Resmi Gazete' yenilendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet üzerinden yayınlanan "e-Resmi Gazete"nin kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olarak yenilendiği bildirildi.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer imzasıyla yapılan duyuruda, 2005 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde, e-Resmi Gazete'nin text formatında sunumunun gerçekleştirildiği, gerek arama işlevinde ve gerekse istenilen şekilde sayfa çıktısı alınmasında kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun yenilikler yapıldığı kaydedildi.

Resmi Gazete'ye 2000 yılından bu yana internet yoluyla da erişim sağlanabildiğinin hatırlatıldığı duyuruda, ancak başlangıçta sayfaların resim formatında olması, erişim programının yeterince gelişmemiş ve kullanıcı ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamaması dolayısıyla e-Resmi Gazete kullanımının hedeflenen düzeye ulaşamadığı belirtildi.

e-Resmi Gazete'nin gerçekleştirilen yenilikler sonucunda başlangıçta bin civarında olan kullanıcı sayısının bugün 35 bine ulaştığının ifade edildiği duyuruda, sayının daha da artmasının hedeflendiği kaydedildi.

Elektronik Resmi Gazete'nin her gün 08.00 itibariyle ve ücretsiz olarak hizmete sunulduğu hatırlatılarak, kurumların, yıllık basılı Resmi Gazete ihtiyaçları ve abonelik miktarlarını yeniden tespit etmeleri istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber