Türk uçakları El Bab'da havadan attığı bildiriyle halkı uyarıyor

Türkiye'nin, bölgenin DEAŞ'tan temizlenmesi için desteklediği ÖSO, El-Bab'ta tamamen kontrolü sağlamak için gün sayıyor. Türk savaş uçakları ise, El Bab bölgesinde havadan attığı Arapça bildiriyle halkı uyardı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk uçakları El Bab'da havadan attığı bildiriyle halkı uyarıyor

TSK tarafından 110 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 26 merkez, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi, 9 terörist öldürüldü.

21 TERÖR UNSURUNA İMHA!

Silahlı İHA tarafından ise 1 silahlı araç imha edildi, burada da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Harekat kapsamında Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından, El Bab bölgesinde, sivil halkın uzaklaşmaları yönünde bildiri atıldığı belirtildi. Genelkurmay arafından harekatın sonu durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle denildi: " Uçaklarımız tarafından, Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ'a ait barınma ve karargah maksadıyla kullanılan 21 bina, mevzide ateş eden silah yüklü 3 araç, 1 silah deposu, örgütün gizlendiği 1 tünel imha edilmiş, 9 DEAŞ'lı etkisiz hale getirilmiştir."

İşte Türk askeri El Bab'a

Türk jetlerine ait uçaklardan, El Bab civarında bulunan sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, maksadıyla DEAŞ terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgelerden uzaklaşmaları yönünde çok sayıda bildiri atıldı.

SİVİLLERE KAPIMIZ AÇIK

"Bismillahirrahmanirrahim Değerli, aziz El Bab halkı şeytana hizmet eden DEAŞ terör örgütünün sizleri kullanmasına izin vermeyin. Sizlerin özgürlük ve refahı için hayatını ortaya koyan ÖSO ve kardeşlerine her zaman kapısını açan Türkiye, topraklarınıza huzuru ve güveni getirmek için tüm gücüyle dostane çaba göstermektedir. En kısa sürede güvenli bölgelere taşıyın. Zafer Allah'ın izni ile yakındır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber