Erdoğan'a 'Yılın Devlet Adamı' ödülü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Avrupa Gazeteciler Cemiyeti (SEJ) ve True Dergisinin düzenlediği "2006 Türkiye Başarı Ödülleri" kapsamında, "Yılın Yabancı Devlet Adamı" ödülü Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'ye, "Yılın Devlet Adamı Ödülü" de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verildi.

Törende konuşan Kaczynski, Polonya ile Türkiye'yi birbirine yakınlaştıran birçok ağ bulunduğunu söyledi.

Kaczynski, bu ödülün aslında Türkiye ile AB'nin adını ve sembollerini birleştiren, aynı zamanda iş kadınları tarafından da takdir edilen bir ödül olduğunu vurguladı.

Polonya'da hükümet değişikliklerine rağmen Türkiye'ye karşı tutumlarında hiçbir değişiklik olmadığını vurgulayan Kaczynski, "Ülkemiz, Türkiye'nin AB'ye girme çabalarını desteklemektedir. Bana adadığınız bu ödül, ülkeme verilen bir ödüldür. Polonya'da 1.5 sene önce önemli bir değişim oldu. Hükümet değişti, ancak yeni hükümet olarak da Türkiye'ye karşı tutumumuzu pekiştirdik ve Türkiye'nin AB'ye girme çabalarını destekledik. Bundan birkaç sene sonra yerimizi alacak olan hükümetlerin de Türkiye ile ilgili duygu ve desteklerinde bir değişiklik olmayacaktır. Çünkü desteğimiz stratejik bir karardır" şeklinde konuştu.

Kaczynski, "Ben, Türkiye'nin AB'ye girişi konusunda çok iyimserim" dedi.

Konuk Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kaczynski'ye "Yılın Yabancı Devlet Adamı" ödülünü verdi. Törende daha sonra 2006 Türkiye Başarı ve Onur Ödüllerine layık görülenlere ödülleri, Başbakan Erdoğan tarafından verildi.

2006 Türkiye Başarı Ödülleri de sahiplerini bulurken, "Yılın Devlet Adamı Ödülü" Başbakan Erdoğan'a, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut tarafından verildi.

TÜSİAD'a ödül

"Yılın Sivil Toplum Örgütü Ödülü", TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'ya verildi.

Sabancı'ya ödülünü veren Başbakan Erdoğan, bu ödül töreninin çok anlamlı bir güne denk geldiğine işaret ederek, yarın TÜSİAD'da bir devir teslim olacağını hatırlattı.

Böyle anlamlı bir günde bu ödülü almanın bir zenginlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ayrıca ben başarılarınızın TÜSİAD'daki sivil toplum hareketi ile değil, bundan sonra da yine aynı şekilde sivil toplum mücadelenizin devamını özellikle rica ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Ömer Sabancı da 36 yıldır TÜSİAD'ın, Türkiye'de serbest piyasa ekonomisinin yerleşmesinde, vatandaşların refah seviyesinin artmasında ve Türkiye'nin bir gün AB üyesi olabilmesi için çok ciddi çalışmalar yaptığını ve bugün de bu çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber