DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

Kent merkezi ile Kurtalan, Pervari ve Eruh ilçelerinde düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Pervari İlçe Başkan Vekili ve DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2016 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

Siirt ile Kurtalan, Pervari ve Eruh ilçelerinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, örgütü adına faaliyetlerde bulundukları, terör örgütü mensuplarının talimatları doğrultusunda hareket ettikleri, terör örgütü mensuplarını Siirt'te barındırdıkları, lojistik destek sağladıkları ve terör örgütüne yardım ve yataklık faaliyetlerinde bulundukları yönünde bilgiler elde edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığınca 19 adreste ve HDP Pervari İlçe Başkanlığına eşzamanlı düzenlenen operasyon kapsamında, aralarında HDP Pervari İlçe Başkan Vekili ve bir köy muhtarının da bulunduğu Pervari'de 4, Kurtalan'da 5 ve Eruh'da 6 olmak üzere toplam 15 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ayrıca 4 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edildiği ifade edilen açıklamada, aramalar esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının Kurtalan ilçe merkezine geldiklerinde kullandığı değerlendirilen 2 sığınak tespit edildiği ve bahse konu sığınakların İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından imha edildiği kaydedildi.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyon kapsamında, aralarında DBP il yöneticilerin de bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonlarda toplam 20 şüphelinin gözaltına alındığı, bunların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konulduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber