Dolmabahçe ve havalimanı talimatı aynı odadan

Öyle günlerden geçiyoruz ki, öyle lafta değil, tam anlamıyla ülke olarak kenetlenmemiz, milli bir duruş sergilememiz gereken günler yaşıyoruz. Avrupası, Amerikası hatta yanıbaşımızdaki komşu dediklerimiz bir olmuş, maşalarını da kullanarak topyekün üstümüze geliyor. PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü, DHKP-C'si aklınıza gelen bütün terör örgütleri ve sahiplerinin hedefindeyiz

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Aralık 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolmabahçe ve havalimanı talimatı aynı odadan

Bunu nasıl atlatırız?

Tabiki 15 Temmuz ruhu ve duruşuyla. O dehşet gecesi öyle hayırlara vesile oldu ki, Dolmabahçe saldırısından sonra yaşananlar bunun en önemli kanıtı. 15 Temmuz işgal girişimi karşısında dimdik duran bu millet, Dolmabahçe saldırısından sonra da terör örgütleri karşısında nasıl bir tavır sergileneceğinin dersini veriyor.

AKŞAM gazetesinin genel yayın yönetmeni olarak ben ve çalışma arkadaşlarım dün "Bu kenetlenmenin bir ilmiği de biz olalım" diyerek İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Şehitler Tepesi'ni ziyaret ettik... Kahraman polisimize moral verdik acılarına ortak olduk...

İlk durağımız 15 Temmuz Darbe girişimindeki duruşuyla tarih yazan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dı. Şehit verdiği evlatlarına derinden üzülürken bir yandan da Türk halkının duruşu, polisine sahip çıkması ona ve ekibine tüm terör örgütleriyle mücadelede büyük güç vermiş...

BOMBALAR AYNI ÇIKTI

Söze halkın verdiği destekten duyduğu mutlulukla başlıyor Mustafa Çalışkan "Polise sarılıp fotoğraf çektiren vatandaşların gözlerine dikkatli bakın. O gözlerde polise duyulan sevgi, sahiplenme ve samimiyeti göreceksiniz. Halkımızın ziyaretleri bizler için bu saldırıların panzehri..."

Soruşturmanın titizlikle yapıldığını anlatan Çalışkan,olayın perde arkasıyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı:

"Yaptığımız çalışmada Atatürk Havaalanı'nda DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda kullanılan bomba ile Beşiktaş'taki patlayıcının aynı olduğunu gördük. Her ikisi de RDX, TNT ve PETN karışımı.

Bu da farklı iki terör örgütüne verilen lojistik desteğin tek bir noktadan yapıldığını gösteriyor. Artık hiç kuşkumuz yok; FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri aynı odadan talimat alıyor."

Evlatlarını şehit veren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan "Terörle mücadelede asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

ARTIK SIFIR TAVİZ ZAMANI

"Terör örgütleriyle mücadelede artık yeni bir seviyedeyiz. Kanunlar çerçevesinde sıfır tavizle daha sert bir mücadele yürütülecek. Polis teröristlere karşı kendisine verilen yetkiyi tereddütsüz kullanacak. Bu konuda hatayı en aza indirmek için eğitimler de veriyoruz. Polisimiz suçluya karşı silah kullanma yetkisini kullanacak."

DAHA DA BiRLEŞTİK

"Terör örgütü son Beşiktaş saldırısını özellikle seçti. Amaç polisi yıldırıp halkı ayrıştırmaktı. Ancak Türk halkının özelliğini hesap edemediler. Halkımız aksine daha da kenetlendi. Farklı düşüncede olanlar vatan ve millet için birlikte tek yürek oldu. Tribünlerde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonsporlu taraftarlar birlikte el ele maç izledi... Halkın bu duruşu teşkilatımıza da güç verdi.

Arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde polisimizin tamamının motivasyonunun düşmesi bir yana aksine en üst seviyede. Şimdi daha da güçlü olmamızın gerektiği bir dönemdeyiz.. 24 Saat uyanık olup görevimizin başında olacağız..."

İkinci durağımız 37'si polis 44 şehit verdiğimiz eski adıyla Beleştepe yeni adıyla Şehitler Tepesi oldu. Alçak saldırının gerçekleştiği nokta vatandaşların akınına uğruyor.

BAŞARAMAYACAKSINIZ!

Ziyarette yanı başımızda dua eden teyzeler, çocuklar yaşlılar görünce bu bütünleşmeyi daha da iyi anladık. İstanbul'un her yerinden hatta şehir dışından bile şehitleri anmak için gelen vatandaşlar bir kez daha 'Başaramayacaksınız' sloganının çığ gibi büyüdüğünü gösterdi bize.

Son durağımız acının merkezi konumundaki Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ydü. Çevik Kuvvetten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ağırkaya ve kahraman polislerimiz ağırladı bizi. Taziyelerimizi ilettikten sonra konu yine Türk halkının polisine verdiği büyük desteğe geldi. Emrindeki gencecik yiğitleri şehit veren Zafer Müdür her kesimden günde yüzlerce ziyaretçi ağırladıklarını aktarıp duygularını paylaştı:

MİNİK KALPLER GÜÇ VERDİ

"Burası emniyetin asker ocağıdır. Çevik Kuvvette görev yapan polislerin çoğu 20'li yaşlarında genç arkadaşlar. Böylesine büyük bir saldırı sonrası hepsi de metanetli bir şekilde soğukkanlılıkla görevlerini icraya devam ediyorlar. Çevik Kuvvet'teki evlatlarımın bu duruşu gelecek için bize umut veriyor. Halkımız bizi saldırı gününden beri hiç yanız bırakmadı. Genci yaşlısı çocuğu buraya gelip bizlere moral veriyor. Bizi en çok da küçük ziyaretçilerimiz mutlu ediyor. Onların temiz kocaman yüreklerinde polisin yerini görmek çok güzel. Yazdıkları şiirlerle, getirdikleri küçük hediyelerle arkadaşlarımızın azmini en üst seviyeye çıkarıyorlar. Halkımız arkamızda olduktan sonra bizler kanımızın son damlasına kadar vatanımız için mücadele ederiz...."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber