Rüşvetin adı: Mehmetçiğe hediye

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın aylar süren takip sonucu ortaya çıkardığı ve askerlikten men için para karşılığı sahte belgelerle "Askerlik yapamaz" raporu veren "Çürük Elma" çetesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı

Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın aylarca süren izleme ve teknik takip sonucu ortaya çıkardığı ve askerlikten men için para karşılığı sahte belgelerle "Askerlik yapamaz" raporu veren "Çürük Elma" çetesiyle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Aralarında, biri Ankara Askerlik Daire Başkanlığı'nda (ASAL) görevli albay ile emekli bir kurmay albay ve 3 astsubay ile sivil görevlilerin bulunduğu zanlıların dinlenmesi ile elde edilen bilgiler ve zanlıların ifadeleri, çetenin bir çok şifreyle ilişki kurduğunu ortaya koydu.

KONUŞMA TAKİBE YAKALANDI

Para karşılığı sahte çürük raporu hazırladıkları ve bu amaçla örgüt kurdukları iddiasıyla toplam 54 kişinin gözaltına alındığı ve 23 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği "Çürük elma" operasyonunda zanlıların inanılmaz ifadeleri ortaya çıktı. Liderliğini Muvazzaf Astsubay Aytekin D'nin yaptığı ileri sürülen ve yaklaşık 2 yıldır bu faaliyetlerini sürdürdüklerini itiraf eden zanlıların teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde kullanılan "şifre" de takipte tespit edildi. Zanlılardan Emekli Astsubay Bülent A., hazırladığı sahte çürük raporunu vermeden önce ASAL'da görevli Albay Murat A'yı arayarak, işin tamamlandığını bildiriyor ve ne yapması gerektiğini soruyor. Albay A, emekli astsubaya "Evrakı götürüp verin, hediyeyi de Mehmetçik'e verin" şeklindeki şifreli cümlesi ile yapılması gereken konusunda talimat veriyor.

İşte zanlıların ifadelerinden özetler:

n Levent Ö. (Etimesgut Asker Hastanesi'nde görevli memur): Ben rapor numaralarını Astsubay Aytekin D'ye veriyordum.Verdiğim numaralar karşılığında bana para veriyordu.

n Aytekin.D (Astsubay): Sıhhı kurulda çalışan Levent isimli arkadaşımdan numara istiyordum. O da veriyordu. Bununla sahte belge düzenliyordum. Her rapor karşılığı 8-10 milyar para alıyordum.

n Gürbüz .A (Emekli Kurmay Albay): Ben sadece zanlılardan Turgut G'yi tanırım. Para almış Turgut'u tanımam, kendisinden askerlik konusunda para almadım, sadece yardımcı olmak için ilgilendim.

n Sema. D (Alanya'da hemşire): Hasan Ş'ye sahte rapordan haberim yok. Tedavisi ve sair işlemler için 10 bin YTL Aytekin'e (Astsubay) verdiğini biliyorum. Gerçekten rahatsızlığı bulunmakta idi.

n Sema D'nin Avukatı: Şüpheli bazı şeylere bilgisi dışında karışmış ve basit bir çıkar, yemek parası ve çay parası karşılığında bu karışma olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber