35 okulun ihalesinde yolsuzluk noterle tespit edildi: Okul yöneticileri, öğretmenler ve teknik elemanlar sorguya alınıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da 35 lisenin güçlendirme ihalesinde yolsuzluk yapıldığı noter tasdikiyle tespit edildi.

İstanbul'da, 35 lisenin deprem güçlendirilme işinin okul yönetimlerince "davetiye" sistemiyle daha önce belirlenen müteahhitlere verildiği saptandı. İhaleye çağrılmayan müteahhit, hangi projeyi hangi müteahhitin alacağını sonuç açıklanmadan notere tespit ettirdi. Sonuçlar açıklandığında müteahhitin noter tasdikli tahminleri bire bir tutunca Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. Soruşturma için Milli Eğitim Bakanlığı İktisat Başmüfettişi Hikmet Erdoğan, ekibiyle birlikte İstanbul'a geldi. Deprem güçlendirmesi gerçekleştirilen 35 okulda kurulan komisyonlarda görev alan okul yöneticileri, öğretmenler ve teknik elemanlar tek tek soruşturmaya tabi tutuluyor.

BAŞMÜHENDİS GİTTİ

Olayın soruşturma aşamasında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Başmühendisi Musa Başlı, yetkilerinin elinden alınması üzerine emekliğini istedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, soruşturmanın selameti açısından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 30 inşaat mühendisini ilçelerde görevlendirdi. Ayrıca İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün elinde bulunan tüm ihale işlemleri İl Özel İdaresi'ne devredildi. Okul ihalelerinin kimlere verileceğini önceden notere tasdikletip Milli Eğitim'e ihbar eden müteahhit Nevzat .Ö., olay hakkında şunları söyledi:

MÜTEAHHİT ANLATTI

"İlansız şekilde okullarda yapılan ihalelere en az 4 firma davet ediliyor. En düşük olana ihale veriliyor. Firmalar kendi kurdukları veya eş dost firmalarla işbirliği yaparak ihaleleri alıyorlar. Bu nedenle kimin alacağı önceden rahatlıkla biliniyor. " Noter tutanağında ismi geçen inşaat firmalarının sahipleri Erkan A, Ömer Ç. ve İbrahim Ö. ise yapılacak okulların bölgelerinde şantiyeleri bulunduğu için tercih edildiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber